A Battlefield 2042 játékmenet előzetesének minden rejtett részlete

A Battlefield 2042 játékmenet előzetesének minden rejtett részlete

Apró részletek, amiket csak sokadjára vehetünk észre a Battlefield 2042 előzetesében.

A Battlefield 2042 előzetes jött, látott és a hype faktor egekbe tornászása szempontjából, győzött is. Persze egyetlen videó alapján még aligha tudjuk megítélni a játékot, főleg, hogy a DICE az utóbbi években nem éppen tökéletes játékokkal kápráztatott el minket. Azt viszont meg kell hagyni, hogy a BF 2042 csodásan néz ki, hamisítatlan BF hangulatot áraszt és bár egy egyszerű akció cunaminak tűnik az előzetes, sok rejtett apróságot találhatunk benne, ha szorgalmasan átnézzük képkockáról képkockára. Jackfrags szerencsére megtette ezt, így most az ő YouTube videójából szemezgettünk.

Új fizikai motor

Az előzetes elején két fontos jelentben is láthatjuk az új fizikai motor jelentette fantasztikus részleteket. Például azt, hogy a Battlefield játékok életében most először hagynak majd nyomokat a járművek és játékosok a homokban, hóban, természetesen real-time. De ami még ennél is menőbb, ahogy egy tank átmászik egy előtte álló autón. Érdemes folyamatosan a tank lánctalpára figyelni, soha nem látott részletességgel és pontossággal idomul az alatta összeroncsolódó kocsi formájához.

Új, extra sprintelés funkció

A látottak alapján karakterünk mozgása is fejlődni, változni fog. Bár csak néhány másodpercig csíphetjük el az animációt, de a normális sprinten túl, valószínűleg lesz egy gyorsabb, extra sprintelési fokozat is. Ekkor a karakter a fegyvert a válla fölé tartja, valószínűleg picivel gyorsabban fut, de lassabban emeli újra szemhez a lőfegyvert.

Új eszközök

A játék persze tele lesz új fegyverekkel, kiegészítőkkel és járművekkel és ahogy a játékmenet előzetes néhány jelenete felfedte lőttünk, lesz néhány nagyon izgalmas újdonság. Például az egyik specialista új fegyvere, amivel kisebb távolságokból is feléleszthetjük társainkat, de a videóban láttunk kézi rohampajzsokat és bárhová elhelyezhető ballisztikus pajzsokat is, amik kísértetiesen hasonlítottak az R6S pajzsaira.


Új fegyvermodifikáció menü

Végre fegyvereink testreszabása is jóval gyorsabb lesz, mint korábban. Ahogy néhány játékos beszalad egy liftbe, láthatjuk az új menürendszert, amivel meccs közben is bármikor cserélhetjük fegyvereink optikáját, tárát és a csőtorkolatra szerelhető extráit is. A DICE elmondása szerint egyes fegyvereknél még különböző lőszertípusokból is választhatunk majd, amik szintén megváltoztatják majd fegyvereink tulajdonságait.

Iránytű és ping rendszer?

A BF játékokban mindig is nagyon fontos volt a pingelés használata, erről egyelőre nem tudunk semmit. Vajon változik-e valamelyest, esetleg valami teljes új rendszert kapunk? Az viszont biztos, hogy célzott lövések leadásánál a HUD alján megjelenik egy iránytű, amivel még könnyebben és pontosabban adhatunk majd információt társainknak.

Jármű dropok

Bár Battle Royale játékmód nem lesz a Battlefield 2042-ben, dropok annál inkább. Sőt, az új részben már akár járműveket is kérhetünk a harctérre droppok formájában. És igen, egy az égből aláhulló tank agyonnyomhatja majd ellenfeleinket.

A Battlefield 2042 október 22-én kerül a boltok polcaira PC-re, valamint régi- és újgenerációs platformokra egyaránt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!