LoL: BL ezüstérmes futballcsapat vásárolhatja meg a S04 LEC helyét

LoL: BL ezüstérmes futballcsapat vásárolhatja meg a S04 LEC helyét

Futballklub helyére futballklub érkezhet az LEC-ben.

Kiárusítást tart a Riot Games, ugyanis bárki viheti az FC Schalke 04 LEC helyét. Természetesen nem két forintért vesztegetnek egy ekkora presztízzsel és marketingértékkel bíró spotot, a hírek szerint 30 millió euró cserélhet gazdát hamarosan. Több szervezetet pletykáltak már, amelyik megérkezhet a S04 helyére, most itt a legújabb jelölt. Egy már törölt retweetből rögtön arra következtet a közösség, hogy a Manchester City futballklub e-sport szakága lehet majd a befutó, amelyik a G2 Esports, Fnatic, MAD Lions és Rogue csapatával meccselhet Európa legnagyobb és legerősebb League of Legends bajnokságában.

Manchester City, a futball egyik zászlóshajója

Nemzetközi sikerekben nem bővelkedik a City labdarúgócsapata, azonban 2021-ben legalább a BL ezüstérem összejött nekik. Angilában halmozzák a bajnoki címeket, amiben hatalmas szerepe van egy 2008-ban kötött üzletnek. Ez volt az az esztendő, amikor az Abu Dhabi United Group 210 millió fontért felvárásolta az egész klubot. Azóta ömlik a pénz a Citybe, óriási fizetésekért csábították magukhoz a világsztárokat, akikkel megpróbálták meghódítani Európát. Ez nem jött össze, azonban jelenleg a Manchester City az ötödik legértékesebb futballklub a világon, vagyis nem okoz nekik problémát, ha ki kell csengetni 30 millió eurót egy LEC spotért.

Az e-sportok terén újoncnak számítanak, ugyanis 2019-ben jött létre a Man City Esports, mint szervezet. Azóta főleg FIFA-ban szállítják az eredményeket a játékosaik, de most itt a lehetőség, hogy egy szupercsapattal berobbanjanak a League of Legends világába. A kérdés, hogy tényleg azért retweetelte-e a S04 e-sport egyik igazgatója a Man City Esports posztját, mert már a háttérben nyélbe ütötték az üzletet? Esetleg egy teljesen más bejelentést közöl majd a mai nap magyar idő szerint 19:00-kor a City? Hamarosan mindenre fény derül!

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: The Telegraph)

Kövess Minket!



Szerinted tényleg a Manchester City lehet az FC Schalke04 utódja az LEC-ben?