Egyetlen streamer miatt betiltották a Twitch-et Szlovákiában

Egyetlen streamer miatt betiltották a Twitch-et Szlovákiában

Kétségtelenül a hét, de talán a hónap legfurcsább sztorija.

A Twitch az egyik, ha nem a legnépszerűbb és legtöbb látogatóval rendelkező live-streaming platform az interneten. Naponta több tíz- vagy akár százezren közvetítik élőben tevékenységüket, legyen az bármely videojáték játszása, szimpla beszélgetés akár barátokkal podcastszerűen, vagy a nézőkkel, vagy éppen a sokak által a létjogosultságában megkérdőjelezett hot-tub közvetítések. Vannak azonban olyan tartalomgyártók, akik ezek közül egyiket sem választják, helyette azt osztják meg élőben a követőikkel, hogy valamelyik online kaszinóban épp a szerencséjüket teszik próbára. Ez tette be a törülközőt északi szomszédunknál, Szlovákiában, ugyanis egy bírósági döntés értelmében az egész országban betiltásra került a Twitch.

A történet úgy indult, hogy egy szlovák Twitch Partner streamer, a több mint 35 000 követővel rendelkező dDandis, aki a nézői körében leginkább a CS:GO, Z1: Battle Royale és PUBG közvetítéseiről ismert, éppen azt streamelte, ahogyan pókerezik egy internetes kaszinóban. Ezzel viszont megszegte a szlovák szerencsejáték-törvényeket, amelyek nem teszik lehetővé többek között a póker népszerűsítését sem. Az esetet a Szlovák Szerencsejáték Felügyelet (URHH) bíróságra vitte, arra kérve az internetszolgáltatókat, tegyék elérhetetlenné az országban dDandis Twitch-csatornáját.
A történet azonban kacifántosabb folytatást vett, ugyanis az O2 internetszolgáltató a profil helyett a teljes platformot tiltólistára tette, egyértelműen dDandist megnevezve a döntés okának. A többi internetszolgáltató egyelőre még nem tett így, de a következő napokban elképzelhető, hogy követik az O2 példáját. Bár az URHH korábban számtalan online szerencsejáték weboldalt betilttatott az országban, ez az első alkalom, hogy a Twitch betiltásra került a világ bármely pontján (leszámítva Kínát, ahol sok nyugati weboldal alapból tiltólistán van).

A döntés felháborította az internet közösségét, beleértve azokat is, akik nem Szlovákiában élnek. És mint minden meghökkentő, vicces vagy megbotránkoztató esetnél, itt is megjelentek a mémek:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!