LoL: Itt van az assassin meta, de nem mindenki örül ennek

LoL: Itt van az assassin meta, de nem mindenki örül ennek

A győzelmi arányok alapján egy adott stílus uralja a középső ösvényt.

Minden időszakban vannak olyan karakterek, amelyek képesek abszolút meghatározni az adott metát. Néhány frissítéssel ezelőtt Udyr és Hecarim Turbó Vegyitankkal szaladgált a dzsungelben, utána Jinx rakétái röpködtek az alsó ösvényben. Jelenleg a középső ösvényen alakult ki egy olyan irány, amivel nem minden LoL-os ért egyet. A legjobb midesek listáján rengeteg orgyilkost találhattok, miközben a klasszikus mágusok eltűntek a süllyesztőben.

Assassinok a mid lane-en

A Platinum feletti rangsorolt mérkőzéseken Sylas rendelkezik a legmagasabb népszerűségi aránnyal (15,7%), utána érkezik Zed, Yasuo, Katarina, Yone, Akali, Vladimir, Qiyana és Talon. A felsorolt karakterek közül Sylas, Yone és Yasuo bruisernek, Vladimir late game mage-nek számít, Viktor a control mage-ek táborát erősíti. Zed, Kata, Akali, Qiyana és Talon azonban mind orgyilkos, akik óriási burst sebzéssel képesek kiszedni a hátsó sorokból a lövészeket és támogatókat.

Mi ennek az orgyilkos, orgyilkos-bruiser metának a következménye?

Nem kell meglepődni azon, ha megjelennek a full tankok a középső ösvényen, ugyanis a szívósság és az ösvénytakarítás ellehetetleníti az assassinokat. Egy Renekton, Cho'Gath, Ornn, Malphite, Sejuani vagy Zac simán képes tartani az AD-s assassinok ellen a midet, miközben garantáltan hasznos tagja lesz a csapatnak olcsóbb tárgyválasztásai és tankossága miatt. Akali képez talán kivételt, ugyanis vele nem tudják felvenni a versenyt a tankosabb bruiserek és tankok. Az orgyilkosok megjelenése rányomta a bélyegét az alsó ösvényes választásokra is, a Randuin Kog'Maw és a Divine Sunderer Ezreal nem véletlen kapott ekkora teret az elmúlt időszakban.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik most a legjobb mides a legnépszerűbbek közül?