AMD vs Intel: Újabb mérföldkövéhez érkezett el a

AMD vs Intel: Újabb mérföldkövéhez érkezett el a "processzorháború"

Egyre kevesebben használnak Intel processzorokat a gamerek közül.

Megérkeztek a legfrissebb statisztikák a Steamről, amelyek a felhasználók hardveres erőforrásait mérik fel. Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a Steam által mért adatok lefedik az egész gamer közösséget, de jó kiindulópontként szolgálnak, ha valaki szeretne jobban betekintést nyerni a PC-s videójátékosok gépháza alá. Az elmúlt években folyamatosan nőtt az AMD részesedése a processzorok mezőnyében az Intel kárára, sőt 2021 májusára elért egy olyan mérföldkövet a gyártó, amire nem volt még példa.

AMD vs Intel a gamerek körében

Amíg 2021 januárjában még 72%-ban Intel processzort használtak a windowsos Steam felhasználói, májusra ez a szám lecsökkent 70% alá. Ez azt jelenti, hogy 30%-ban már AMD CPU-k duruzsolnak a PC-kben, ami az olló fokozatos záródását mutatja. A legnépszerűbb Intel processzorokban 3,3 GHz - 3,69 GHz órajelen duruzsolnak az alkatrészek, AMD-nél szintén ez a sáv fedi le a legnagyobb hányadot. 

NVIDIA GeForce vs AMD Radeon a gamerek körében

A videokártyák frontján nincsenek óriási átrendeződések. A tíz legnépszerűbb grafikus hardver közül kilencen az NVIDA GeForce csapatot erősítik. Az abszolút első a GTX 1060, ami az összes PC 8,95%-ában foglal helyet. Az AMD Radeon RX 580 2,04%-os értéket tud felmutatni, ezzel a gyártó legnépszerűbb videokártyájának tekinthető a steamesek körében.

A VR szektort letarolta az Oculus Quest 2, majdnem 30%-ban ilyen fejszettet használnak azok a gamerek Steamen, akik rendelkeznek valamilyen virtuális valósággal kompatibilis eszközzel. Második helyen az Oculus Rifts, harmadik helen a Valve Index HMD szerepel.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked AMD vagy Intel processzor van a gépedben?