18

Elmúltál már 18 éves?


/
TippmixPro CS:GO Masters: POP0V sikerre vezette a Linkdownt az elődöntőkben!

TippmixPro CS:GO Masters: POP0V sikerre vezette a Linkdownt az elődöntőkben!

A Békéscsabai E-sport Egyesület lemaradt a döntőről!

A Budapest Five papírforma szerinti győzelmet aratott az iPon Team Horizon Reapers fölött a TippmixPro CS:GO Masters első elődöntőjében. A megszokott Mirage után immár előkerült az alig látott Vertigo is, de igazán egyik pályán sem tudta az iTHR megszorongatni coolioékat. Egyedül Mirage támadó oldala volt szoros, ahol az iTHR tényleg a legjobb formáját hozta, precíz játékkal tudták átütni a BP5 védelmét, de ez a forma csak egy félidő erejéig tartott.

A térfélcsere után felborultak az erőviszonyok és hiába támadtak be 7 kört daMék, CT-ben már nem tudtak kellően erősek lennie. A BP5 nyitott könyvként olvasta védelmüket és a 8-7-es félidei részeredményről 16-9-re hozták ki a pályát. A meccs második pályáján, Vertigón már sajnos eddig sem jutott az iTHR. Érdekes módon, ott pont a CT oldalon voltak erősebb köreik. Ha gbk eredményesen tudta nyitni a kört, akkor azt nagy valószínűséggel meg is nyerték, de ezekből csak 4 darab volt az első félidőben.

A támadó oldalon a pisztolykört és a rá következő iskolaköröket sikerült ugyan megnyerniük, így 11-4-ről fel tudtak zárkózni 11-7-ig, de annál tovább nem. A BP5, ahogy az egész alapszakaszban, úgy most is dominálta a mérkőzést, a 16-7-es Vertigo után pedig már könnyű 2-0-ás győzelmet tudhattak magukénak, amivel máris bejutottak a döntőbe.

Az igazi meglepetés viszont még csak ezután jött. Az alapszakasz 2. és 3. helyezettje, a Békéscsabai E-sport Egyesület és a Linkdown csaptak össze a második elődöntőben. A legtöbb magyar szurkoló valószínűleg BP5 vs BEE döntőt várt, holott a Linkdown többször is megmutatta már, hogy bár nehézkesen indult szereplésük a bajnokságban, a végére alaposan összekapták magukat és képesek voltak rendkívül szoros meccseket játszani még a legjobbakkal szemben is. Tegnap ugyan elmaradtak a szoros pályák, de ez aligha szegte Tishlerék kedvét. 

A Linkdown ugyanis jött, látott, győzött és bronzmeccsre ítélte a BEE ötösét. Nem kellett 30 kör, hogy eldőljenek a pályák, de még 25 sem. A POP0V irányította ötös Infernon és Mirage-on is a 100%-ot hozta. Tishler remek gránátokkal segítette a többieket, mkay és az AWP verhetetlen volt szinte minden körben, ReXx és micro továbbra is gond nélkül oldották meg a legszorultabb helyzeteket is, a bolgár POP0V irányítása pedig már sokadjára bizonyult kimagaslónak.

Már az alapszakaszban is megmutatkozott, hogy POP0V elképesztő okosan, felkészülten és higgadtan tudja terelgetni a többieket. Idő kellett hozzá, hogy elkezdjen működni, hogy mindenki megtanulja POP0V hívásait, de miután beindult a gépezet, a Linkdown új erőre kapott és nem csak könnyedén lőtték be magukat a rájátszásba, de 2-0-ra verve a BEE csapatát, már a döntőre készülhetnek. Az este végén Tishler mesélt pár szót a meccsükről, ugyancsak kiemelve POP0V fantasztikus munkáját, aki vasárnap, Bo5-ben, akár még a Budapest Five számára is kellő kihívást jelenthet majd.

A TippmixPro CS:GO Masters elődöntőinek eredményei:

  • BP5 2:0 iTHR // Mirage 16:9 & Vertigo 16:7
  • LKD 2:0 BEE // Inferno 16:7 & Mirage 16:8

A Bo5-os nagydöntőig tehát van még egy napunk, de ma sem maradunk meccs nélkül. Délután 5 órától az iTHR és a BEE lép majd szerverre, hogy egy szintén Bo5-ös meccs keretein belül eldöntsék kié is a virtuális dobogó harmadik helye. A meccset élőben követhetitek majd az esport1tv Twitch csatornán vagy az Esport1 beépített felüeltén, ahol minden egyes perc után értékes pontokat is gyűjthettek, amiket aztán a Piacon válthattok be.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!