LoL: Elárulta a Riot, hogy mennyit dodge-olnak a játékosok

LoL: Elárulta a Riot, hogy mennyit dodge-olnak a játékosok

A kiugrásról, azaz a dodge-olásról osztott meg hivatalos statisztikákat a Riot Games.

Minden idézőnek lehetősége van arra, hogy a tiltási és választási fázisban egyszerűen bezárják a klienst, avagy kiugorjanak a mérkőzések előkészítő fázisából. A következmények a 11.15-ös League of Legends frissítéssel szigorodnak, vagyis nagyobb büntetésekre számíthatnak, akik folyamatosan, nagyobb gyakorisággal dodge-olnak a draftfázis alatt. A Riot Games megosztotta, hogy jelenleg hányan vannak arányaiban azok, akik élnek ezzel a kiugrási lehetőséggel.

Dodge statisztikák Diamond 1-től felfelé

A Riot kifejezetten azt a mezőny vizsgálta, ahol a kiugrásoknak taktikai okai vannak. Nem kapta meg a játékos a main role-ját, kitiltották az OTP hősét, egyszerűen csak nem akart játszani bizonyos csapattársakkal/ellenfelek ellen.

A statisztikákból kiderül, hogy minden hősválasztás egyharmada szándékos kilépéssel végződött. Ebben a Gyémánt 1 feletti táborban vannak olyanok, akik naponta legalább három alkalommal dodge-olnak. Ők nagyjából 1,6%-át teszik ki a teljes játékosbázisnak, két kilépést 2,8%-a a vizsgált játékosoknak, egy kilépést 15,6%-uk eszközöl. Mivel ezek a dodge-ok sajnos megakadályozhatatlanok a mostani szankciórendszerrel, ezért a Riot Games bevezeti az új büntetési tételeket. Ezekkel szeretnék elérni, hogy minél kevesebben ugorjanak ki a meccsekből, mivel a várakozási idő átlagosan 40%-kal megnövekedik Diamond 1 felett, ha ennyien dodge-olnak folyamatosan.

Kifejezetten azokat célozzák meg az új büntetéssel a fejlesztők, akik naponta legalább három alkalommal dodge-olnak meccseket. Nekik több LP büntetés és hosszabb időre történő kizárás jár a várólistáról. 

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!



Te átlagosan mennyit dodge-olsz naponta?