Közel fél milliárd forintért talált új gazdára egy bontatlan Super Mario játék

Közel fél milliárd forintért talált új gazdára egy bontatlan Super Mario játék

Ez az összeg ráadásul új rekordot is döntött a videojáték-piacon.

A Super Mario egyike azon játékoknak, amelyet szerte a világon talán azok is ismernek, akik nincsenek otthon a videojátékokban. A sorozat legelső része még 1985-ben jelent meg, azóta pedig számtalan hivatalos verziója jelent meg rengeteg platformon. Egyik ilyen kiadása a játéknak a Super Mario 64, amelyet a Nintendo 64 konzolra fejlesztettek és adtak ki.

A játék ezen változata most azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy vasárnapi, Dallasban tartott árverésen valaki 1,56 millió dollárt, átszámítva 467 millió forintot fizetett ki egy olyan dobozos változatért, amelyet a kiadás évében, 1996-ban gyártottak, és bontatlan állapotban van a mai napig is. Ez az összeg ráadásul új rekordot is jelent, korábban ugyanis soha nem adtak még ki ekkora összeget egyetlen videojátékért sem.

A Super Mario 64 a Nintendo 64 platformra megjelent játékok közül az egyik legkeresettebb cím volt, ráadásul a Super Mario-sorozat egyik úttörőjének is lehet nevezni, ez volt ugyanis az első hivatalos 3D Mario-játék.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: 444)

Kövess Minket!