Kezdődik az EDC 5. szezonja, ezúttal a Linkdownak is szurkolhatunk

Kezdődik az EDC 5. szezonja, ezúttal a Linkdownak is szurkolhatunk

Nemzetközi vizeken bizonyíthat a Linkdown!

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a European Development Championship vagyis az EDC CS:GO versenye, ahol kifejezetten a feltörekvő csapatok kapnak lehetőséget, akik pont azelőtt a bizonyos szintlépés előtt állnak. Eddig mind a négy szezonban szrukolhattunk hazai csapatoknak, a Budapest Five-nak és a Békéscsabai E-sport Egyesületnek is.

Ahogy mindig, úgy most is két nyílt, majd egy zárt selejtezővel indul a szezon. A zárt kvaliba pedig ismét meghívást kapott egy hazai csapat is, ám most nem a BEE, hanem a TippmixPro CS:GO Masters bajnokságának ezüstérmese, a Linkdown. Tishlerék felemás eredményekkel kezdték a szezont, de végül, néhány forduló után, annyira összeszoktak és annyira jól működött a csapatmunkájuk, hogy nem csak parádés játékkal jutottak be a rájátszásba, de ott meglepték a BEE csapatát is és máris a döntőben találták magukat. A BP5 nagy falat volt a Bo5-ös meccsben, de így is derekasan helytálltak és a bajnokság 2. helyét csípték el, megelőzve több olyan csapatot is, akiket a közösség előzetesen esélyesebbnek tartott a győzelemre.

Tishlerékkel együtt, 16 csapat került be a zárt selejtezőbe, továbbjutni azonban csak az első kettő fog. Nem lesz könnyű menet, de ismerve a srácok kitartását, játékát és POP0V remek irányítását, összejöhet. Első ellenfelük a belga EC Brugge lesz, akik zsinórban már 6 elveszített HLTV mérkőzésnél járnak, a Linkdown pedig arra hajt, hogy eggyel növelni tudják majd ezt a nem túl szép számot a belgák oldalán.

A meccset élőben követhetitek majd holnap reggel 9 órától az esport1tv Twitch csatornán és az Esport1 beépített, pontgyűjtő felületén is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!