Egy ostoba beszólás után repült csapatából egy profi FIFA játékos

Egy ostoba beszólás után repült csapatából egy profi FIFA játékos

Egyelőre az még nem tisztázott, hogy az EA Sports szankcionálja-e a játékost, mindenesetre nagy butaságot követett el.

A Vancouver Whitecaps e-sport csapata azonnali hatállyal kirúgta török-kanadai játékosát, Agit "Agitpower" Katilmis-t, miután olyat mondott érthetetlen módon ellenfelének, amit egyszerűen nem tűrt el el az együttes vezetése.

Katilmis egyébként június 14-én írta alá a Whitecaps-szel a szerződését, és alig 1 hónappal később már fel is bontották azt.

"Az ügy komolyságát nem lehet lebecsülni, és a klub határozottan elítéli ezeket a megjegyzéseket." - áll a csapat nyilatkozatában.

Az incidens egyébként az volt, hogy Katilmis az egyik ellenfelének, TNick1310-nek, eddig nem tudni milyen okból azt mondta, hogy menjen és ölje meg magát, ugorjon le egy hídról. Ezt követően természetesen a közösségi média felületein bocsánatot kért a rajongóitól, a csapattól, ellenfelétől és a teljes FIFA közösségtől.

"Elkötelezett vagyok, hogy ez többé ne történjen meg, ezért azonnal jelentkeztem egy dühkezelő programra. Megígérem, hogy komolyan veszem és jobb ember leszek. Emellett szeretnék elnézést kérni, mert a viselkedésem elfogadhatatlan volt, remélem megbocsájtotok."

Katilmis ezen felül 2500 dollárt adományozott a Kanadai Öngyilkosság-megelőzési Egyesületnek. Ez egyébként az egyhavi fizetése volt, amit teljes egészében átultal hozzájuk. A történet érdekessége, hogy három héttel azután rúgták ki csapatától, miután sikerült kvalifikálnia magát a FIFA 21 Global Series fináléjára, de nem tudni, hogy az EA Sports tesz-e lépéseket ebben az ügyben, mert ők sem szeretik, ha egy játékos tiszteletlen. Ennél is kevesebbért is tiltottak már el játékosokat, így Katlimis sem lehet még biztos benne, hogy ott lehet a tornán.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!