Magyar Guinness Rekord született az egyik verekedős játékban!

Magyar Guinness Rekord született az egyik verekedős játékban!

Ha pedig minden igaz, akkora a feljegyzések szerint a videójátékos témakörben ez mindössze a negyedik hazai siker.

Nem mondhatni, hogy ebben a kategóriában sűrűn vállalkozna valaki arra, hogy valami egészen elképesztő dolgot valósítson meg. A magyar játékos a PIXEL Egyesület egyik alapítója, és GrassHopper a Narutimetto Akuseru 2 (Ultimate Ninja 5) 2007-es játékkal érte el ezt a fantasztikus eredményt. Ehhez pedig egy PlayStation 2-es konzol is kellett. GrassHopper végül 28 órán, 11 percen és 32 másodpercen keresztül tolta a videójátékot.

Honnan jött az ötlet?

GrassHopper: "Megjelenés óta (2007. december 20.) játszom versenyszinten a PlayStation 2-es, japán NARUTO SHIPPŪDEN – Narutimetto Akuseru 2 című (európai nevén Ultimate Ninja 5) verekedős akció-platformerrel, és sok év munkájával sikerült szinte mindent teljesen felfedezni, összegyűjteni és kitanulni benne – azonban a legnagyobb kihívást nyújtó „Survival” játékmód pontszámos táblája felvetett néhány kérdést.

2014-ben a testvérem, Leszko egy hétvégén úgy döntött, hogy a végére jár annak, kiakasztható-e a 3 számjegyű pontjelző (YouTube videó). Ennek az lett az eredménye, hogy a játék, bár nem mutatott nagyobb számot 999-nél, a háttérben továbbra is számlált – így az új első hely egy érdekes „002” lett, ami valójában 1002 legyőzött ellenfélt jelent. És ez újabb kérdéshez vezetett…" - idézet a playstationcommunity.hu által készített interjúból.

A felkészülés tekintetében a magyar játékos leginkább az éjszakázásra készült fel, és ehhez elsősorban a TETRIS Effectet és a TETRIS 99-et nyúzta. A maratoni gameléshez még meg kellett terveznie az étkezést, az ébren maradáshoz szükséges fényviszonyokat és persze a kényelmet is ki kellett alakítani. H minden igaz, akkor a majd 29 órás videójátékozás alatt 53 percet aludt mindössze. Egyébként a Narutoban a survival mód szolgáltatta az alapot a rekordhoz, hiszen itt egymás után adja a győztes meccsek után az ellenfeleket a gép, így több mint 1000 harcost sikerült kétvállra fektetnie, mikor is megszületett a Guiness Rekord.

Csak hogy még jobban kiemeljük ez mekkora érdem hazánknak, az adatbázisban elvileg ezen kívül csak három magyar videójátékos rekordot tartanak számon.

  • 1997: Takács Kornélia megnyerte az első női Quake bajnokságot, amelynek 10 ezer dollár volt az összdíjazása.
  • 2009: Dragon Age: Originsban hírdetett meg egy verseny azt EA, amely egy 24 órás esemény volt Londonban. 10 négy fős csapat mérkőzöstt egymással ezen idő alatt a Warden's Questben. Itt Magyarország diadalmaskodott, de a tagokról nem találtunk információkat.
  • 2020: A klasszikus GTA V Speedrun leggyorsabb teljesítője egy magyar játékos, burhác volt, akinek 5 óra 56 perc 47 másodperc alatt sikerült ezt összehozni. A klasszikus mód azt jelenti, hogy egyetlen missziót sem hagy ki, és nincs taxis gyorsutazás, emellett mindenképp a Third Way végigjátszást kell választania, ami a leghosszabb alapból.

Ezúton is gratulálunk GrassHoppernek, hogy hatalmas dicsőséget hozott Magyarországnak, és egy ilyen elit csapat tagja lett a magyar Guiness Rekorderek között.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: guinnessworldrecords.com

Kövess Minket!