Újra bajnok a Na'Vi, ott folytatták LAN-on, ahol másfél éve abbahagyták

Újra bajnok a Na'Vi, ott folytatták LAN-on, ahol másfél éve abbahagyták

A történelem megismételte önmagát, a Na'Vi ismét bizonyította, hogy verhetetlenek LAN-on.

Vannak, akik szerint véletlenek nincsenek. Akik a tegnapi IEM Köln döntőjét is egyfajta magasztos jelnek tekintik, főleg a Na'Vi szurkolók, hiszen a CS:GO történelem megismételte önmagát. A Na'Vi ismét tier 1-es LAN-t nyert, ráadásul nem is akárhogy!

Nagyjából másfél évvel ezelőtt volt a 2020-as IEM Katowice, az utolsó CS:GO LAN, ahol picit talán meglepetésre, a G2 és a Na'Vi találkoztak. Ott és akkor s1mple-ék jóval erősebbek voltak, három viszonylag sima pályán lerendezték az akkori G2-t és úgy kezdődhetett el az online szezon, hogy LAN-on ők voltak a bajnokok. Nagyon úgy tűnik, hogy a csapat nyomott egy szünetgombot a távirányítón, átvészelte a koronavírusos időszakot, most pedig onnan folytatták, ahol abbahagyták.

Az IEM Köln személyében végre visszatértek a LAN-ok, ahol újra a G2 és a Na'Vi találkozott a döntőben, újra Bo5-ös volt a meccs, újra három (ráadásul ugyanazok) pálya kellett ahhoz, hogy bajnokot hirdethessünk és az újra a Na'Vi lett. Tavaly Nuke-on, Dust2-n és Mirage-on tudtak nyerni, idén a sorrend felborult és Dust2, Mirage majd Nuke követte egymást, de ez sok vizet nem zavart a Na'Vi-nál.

A G2-nak ismét meg kellett elégedni az ezüstéremmel, pedig most jóval nagyobb akadályt jelentettek ellenfeleiknek. Dust2 volt egyedül egyhangú, ott láttuk a legnagyobb Na'vi fölényt, Mirage és Nuke azonban akár G2 győzelemmel is záródhattak volna. A Na'Vi bitang erős formában volt az egész LAN-on, ezt senki sem vitatja, de az is tény, hogy a döntőre pont egy hibáktól hemzsegő G2-t fogtak ki.

Dust2 a csapat egyik legrosszabb pályája, nem különösebben furcsa, hogy ott kikaptak. Mirage viszont az apró, bosszantó hibákon ment el. A folyamatosan hibás vakítókon, a lassú kommunikáción és persze azon, hogy a G2 kifejezetten szenvedett a pisztolykörökben és minden pályát azonnal hátrányból kezdtek.

Ha pedig balszerencsések voltak Mirage-on, akkor Nuke-on végképp. Emlékeztek még, amikor 2 éve huNterék nem találták meg a csipogó bombát a pályán? Hasonló bakin ment el a győzelem most is. Ezúttal bekapták a Na'Vi csaliját és egy kinyitott ajtó hangjára nem rakták végig a bombát, ami után már nem volt elég idejük, hogy újra élesítsék a C4-est. Mindez Nuke utolsó köreiben, emberelőnyös helyzetben, amit ha megnyert volna a G2, jó eséllyel meglett volna számukra a pálya is, onnan pedig már ki tudja merre ment volna tovább a döntő.

Így viszont 3-0-val ismét nyert a Na'Vi, másfél évnyi szünet volt a kettő között, de megőrizték LAN-on aratott bajnoki címüket és ki tudja mire lesznek még képesek idén. A tegnapi döntővel egyetlen egy győzelemre kerültek az Intel Grand Slam 3. szezonjának megnyerésétől, ráadásul az őszi PGL Major sincs már messze. Ha megőrzik ezt a formájukat, könnyen lehet, hogy végre összejön az a bizonyos Na'Vi Major győzelem, amire hosszú évek óta várunk már.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!