Age of Empires 4: egy helyen a megjelenési dátum, rendszerkövetelmények és sok egyéb információ is

Age of Empires 4: egy helyen a megjelenési dátum, rendszerkövetelmények és sok egyéb információ is

Minden információt megtalálhatsz itt összegyűjtve: mikor jelenik meg, hol és mennyiért lesz kapható, mi a gépigény, és így tovább.

A 2021-es E3-on a Microsoft már korábban bejelentette, hogy nagyjából mikorra várható az Age of Empires 4. A jó hír, hogy megvan a pontos dátum. Szintén jó hír, hogy további információk láttak napvilágot.

Megjelenési dátum, hol szerezhető be

Lassan már egy évtizede annak, hogy megjelent az előző Age of Empires-rész, azonban az újabb verzióra már nem kell sokat várni. A játék 2021. október 28-án jeleniik meg végleges változatában.

Digitálisan beszerezhető lesz egyaránt Steamen és a Microsoft Store-ban is. A standard verziót mindkét helyen 59.99$-ért (kb. 18 000 forint) tudjuk játékgyűjteményünk újdonsült tagjává tenni, de ha elő vagy fizetve a Game Pass for PC-re, akkor ingyenesen a tiéd lehet. Aki egy kicsit többre vágyik, az 79.99$-ért (kb. 24 000 forint) a Deluxe Edition változatot is begyűjtheti, ebben az alap játék melló számtalan extra tartalom jár, többek között emlékművek, címerek, valamint egy extra zeneszám is.

Ráadásul aki előrendeli bármely verziót, az a hamarosan a Age of Empires II: Definitve Edition-höz érkező kiegészítőt, a Dawn of the Dukes-ot kapja mellé ingyen ajándékba.

Rendszerkövetelmények

Megvan a megjelenési dátum, akkor milyen vas kell a futtatáshoz? Ajánlott gépigényről ugyan még nincsen információ, a minimum gépigényt elnézve viszont nincs szükség atomerőműre a játékhoz:

  • Operációs rendszer: Windows 10 64bit
  • Processzor: Intel Core i5-6300U
  • RAM: 8 GB
  • Videokártya: Intel HD 520
  • DirectX: 12-es verzió
  • Tárhely: 50 GB szabad lemezterület

Modok

Szerencsére az Age of Empires 4 is támogatja majd a modokat, viszont a játék Steam-oldala szerint ez a funkció 2022 elejéig nem lesz elérhető.

Zárt béta

A fejlesztők tervezik, hogy egy zárt béta előzi meg a játék végleges megjelenését, azonban ennek időpontja jelenleg még nem ismert. Hivatalos információ erről a közeljövőben várható. Ahhoz viszont, hogy ebben részt vehess, az Age Insider program tagjának kell lenni, úgyhogy érdemes megpróbálni a csatlakozást, hátha azok között leszel, akik kipróbálhatják a játékot még október 28. előtt.

Civilizációk

Megerősített információ, hogy összesen 8 eltérő civilizáció lesz már a megjelenés pillanatától kezdve választható, leginkább a középkori Európa és Ázsia társadalmaiból választva. Ezen nyolcból 6 lett konkrétan megnevezve:

  • Angolok
  • Mongolok
  • Kínaiak
  • Delhi Szultanátus
  • Abbászida Kalifátus
  • Franciák
  • Német-római Birodalom
  • Rus

Az Age of Empires 4-ben a civilizációk jobban el fognak térni egymástól kinézetben. Például az angolok inkább fognak hasonlítani a hagyományos Age of Empires civilizációkhoz, miközben a mongoloknak egyedi mozdulataik is lesznek, többek között áthelyezhető épületeket is tudnak építeni. Ezáltal jobban ki fog jönni a különbség két eltérő civilizáció között, de persze meglesznek a hasonlóságok is.

Kampány

Az Age of Empires 4 négy külön kampánnyal fog rendelkezni, ezek során pedig összesen 35 missziót teljesíthetünk. A kampányok során irányíthatjuk majd az angolokat, a 100 éves háború során nagy valószínűséggel a franciákat, de a mongolok sem maradnak ki a sorból.

A kampány ahelyett, hogy egyetlen történelmi személy köré épülne, akár generációkon át is ívelhet, több embert is a fókuszba helyezve, a történetet pedig egy dokumentumfilm-szerű formátumban adja át a játékosnak

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!