Egy leaker szerint két dolgot is átvehetnek a FIFA-sorozatban a jövőre nézve

Egy leaker szerint két dolgot is átvehetnek a FIFA-sorozatban a jövőre nézve

Nehéz elhinni, hogy az EA Sports ezt meglépné, főleg a második infó, ami eléggé elképzelhetetlen, de talán mégsem ez a helyzet.

Nehéz elhinni, hogy az EA Sports ezt meglépné, főleg a második infó, ami eléggé elképzelhetetlen, de talán mégsem ez a helyzet.

Sorra látnak napvilágot a FIFA 22-vel kapcsolatos hírek, és bár egyes dolgokról már beszámolt az EA Sports, a játék egyes részeit még homály fedi. Ehhez pedig szervesen hozzátartozik, hogy egyesek ilyen-olyan információkra alapozva úgymond további részleteket szivárogtatnak. Nagyon nehéz kiszűrni közülük, hogy kik azok, akiknek a mondanivalójában van igazság, és kik kergetik a 15 perc hírnevet.

Mindenesetre most egy Donk nevű személy alaposan felbolygatta az internet világát egy tweetjével, ugyanis a 2023-as epizóddal kapcsolatban olyan dolgokat osztott meg, amelyek egy kicsit súrolják már az elképzelhetetlen kategóriát. Ráadásul ezeket nem mástól, mint az Epic Gamestől és az általuk üzemeltetett Fortnitetól vették át. Ezt pedig tényleg bitang nehéz elhinni, de miről is van szó?

Crossplay

A játékosok figyelmét természetesen ez is felkeltette, hiszen így lehetne egy teljesen versenyképes közeget teremteni. A crossplay segítségével legalább a két konzolos tábor megmérkőzhetne egymással, és bár ez benne van, hogy egy nap a FIFA-sorozatban is elérhető lesz, most mégis nehéz lenne azt mondani ez már a FIFA 22-ben is így lesz. Viszont egy év múlva már Donk szerint ez is része lesz a játéknak.

Az Epic Games ugye lehetővé tette, hogy a játékosok bármilyen platformon is játszanak, képesek egymás ellen is tolni a Battle Royale alkotást. Mivel a FIFA egy fokkal még egyszerűbb játéknak tűnik programozás terén, így az EA Sports-nak sem okozna talán akkora gondot ezt megvalósítani, de erre egyelőre várnia kell a közösségnek.

Most el kell ismernünk, hogy ez nem sok szivárgás, ha akár így is nevezhetjük, de Donk korábban megbízható volt, ezért érdekes, hogy ezt látszólag a semmiből tweetelnék. Ennek ellenére fontos megjegyezni, hogy nincs mód az adatok ellenőrzésére, ezért vegye be egy szem sóval.

F2P

A crossplay mellett Donk még merészebb kijelentést tett, és megosztotta követőivel, hogy a FIFA 23 akár ingyenessé is válhat, tehát a méltán híres free to play modellként jelenhet meg. Az EA az elmúlt években szinte mindent monetizált, és nem csak a FIFA-sorozat esetében, így felfoghatatlan dolog egyelőre arra gondolni, hogy pont ők lennének azok, akik ilyen módon kedveskednének a rajongóik számára. Kétségtelen, hogy a FUT-ból szerzi a kiadó a bevételének oroszlánrészét a FIFA kapcsán, tehát joggal kérdezhetnénk azt is, miért nem kínálná fel a jövőben csak ezt a játékmódot ingyenesen játszhatóként? A tweet ugye nem tér ki arra, hogy milyen módon lenne ingyenes a 23-as rész, ezért is indultak el a találgatások. Szóval azoknak a játékosoknak, akik karriert akarnak játszani, vagy bármi mást, továbbra is meg kell vásárolniuk a játékot, aki pedig pusztán a FUT miatt tolná jó eséllyel pénzt költenek az aktuális csapatukra.

Mindenképpen nyertes helyzetben van az EA, de továbbra is fontos megjegyezni, hogy habár a múltban Donk egy megbízhatóbb szivárogtatónak minősült, a mostani infóit nem lehet hivatalosan megerősíteni, ezért érdemes komoly fenntartásokkal kezelni, bár azt is szem előtt kell tartaniuk, hogy a nagy konkurens Konami focis játéka is F2P modellre vált. De azért ha eljátszunk a gondolattal, akkor ez a két opció nem is lenne olyan rossz, nem?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: Youtube

Kövess Minket!