Hirdetés

Készlethiány alakulhat ki az Intel processzorokból a gyártó szerint

A gyártó előrejelzése szerint a videokártyákhoz hasonló hiány alakulhat ki az Intel processzoroknál is, de ha így is lesz, nem fog sokáig tartani.

Hirdetés

Sokáig lehetne boncolgatni, mik lehetnek a pontos kiváltó okok, ami viszont biztos: régóta fennálló probléma, hogy egyáltalán nem, vagy nagyon nehezen lehet beszerezni ilyen-olyan alkatrészeket asztali számítógépekhez. Leginkább a videokártya-piac az, amelyiket a legjobban érinti a jelenség, de a RAM-ok és az SSD-k sem maradtak ki belőle. Most pedig úgy néz ki, hogy újabb szereplő csatlakozhat a történethez, ugyanis az Intel előrejelzése szerint megvan rá az esély, hogy a processzoraik is nehezebben lesznek beszerezhetők.

Az Intel szerint a probléma abból fakad, hogy egy, az egész ipart érintő specifikus alkatrész hiánya gátolja a gyártókat abban, hogy annyi chipet készítsenek a processzorokhoz, amennyivel ki tudnák szolgálni a keresletet. Jelenleg ugyan még nem áll fent a probléma, de ez a közeljövőben változhat, már csak azért is, mert az ősz végére várhatóak az Intel 12. generációs, Alder Lake processzorai.

Az Intel által jelzett alkatrészhiánynak talán ellentmond egy kicsit az, hogy a rivális gyártó, az AMD viszont egyáltalán nem jelzett (még) előre, hogy az ő eszközeiket is nehezebb lesz beszerezni a jövőben, valamint az AMD processzoroknál sem tapasztalható jelenleg, hogy ne bírnák tartani az eladások ütemét.

Annyit viszont hozzátett még az Intel, hogy ha a fenti időszak fent is fog állni, az nem fog sokáig tartani, terveik között szerepel ugyanis, hogy növelik a fent említett alkatrész gyártási kapacitásait.

Hirdetés
Hirdetés
3 db hozzászólás
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés