Két játékos az utolsó pontszerző versenyen harcolta ki az augusztusi döntős részvételt!

Két játékos az utolsó pontszerző versenyen harcolta ki az augusztusi döntős részvételt!

Az utolsó pontszerző zárt selejtezőben két játékosnak sikerült végül bekerülni a döntősök közé.

A HUNESZ FIFA Masters júliusi zárt selejtezője volt az utolsó esély a pontszerzésre, és bár a legtöbben már biztosították a helyüket az augusztusi finálé hatos mezőnyében, mindkét konzolon volt egy olyan játékos, akinek ez csak most sikerült.

PS4-en a DVSC e-sportolója GrislyJam22 most is nagyot ment, hiszen a felső-ágon viszonylag könnyen átgázolt és bejutott a döntőbe, miközben TheBoy és BarnaMisi a másik elődöntőben találkozott egymással. Előbbi nagyobb arányú, 7:3-as sikerének köszönhetően megmérkőzhetett GrislyJam22-vel, de nem sikerült felülmúlnia ellenfelét. Az alsó-ág pedig épp emiatt vált érdekessé, ugyanis a mezőnyből csak BarnaMisinek maradt esélye annyi pontot szereznie, hogy beverekedje magát a a legjobb hatba. Eddig 40 Masters Pontot hozott össze a három hónap alatt, és legalább a negyedik helyen kellett végeznie a bravúrhoz, ehhez pedig meg is tett mindent. Előbb Ter-_-dei04-et, majd Gery11_hun-t verte meg, utóbbit egy gólzáporos és szoros 9:8-ra, és így sikerült elegendő pontot gyűjtenie az augusztusi fináléhoz. Az alsó-ági döntőben TheBoy és BarnaMisi első meccsét előbb játékos nyerte 2:1-re, majd a visszavágó 1:1-es döntetlent hozott, és mivel a hosszabbításban sem született gól, büntetők következtek. Mindketten egyet hibáztak, a hatodik sorozatban viszont Misi a jobb alsó sarkot vette célba, TheBoy viszont remekül érezte az irányt és hárított, majd belőtte a sajátját. A döntőben aztán TheBoy már a 7. percben vezetéshez jutott, a 23. percben viszont GrislyJam22 Dembelét ugratta ki a félpályáról és a balszélen a tizenhatosig sprintelve gólra váltotta a helyzetét. Nem sokkal később meg is fordította az állást, egy szép bejátszást és cselt követően azonban TheBoy egyenlíteni tudott. A 70. percben egy kontra végén viszont Neymarral a 16 vonalánál, középről kilőtte a hosszút GrislyJam22, a kegyelemdöfést pedig a 91. percben vitte be, egy remek ellentámadás végén. A visszavágón két gyors gólváltás után 2:2-t mutatott az eredményjelző a 71. percig, de a hajrában a DVSC játékosa rákapcsolt és újfent kétszer bevette ellenfele kapjuát, így 8:4-es összesítéssel megnyerte az utolsó pontszerző selejtezőt.

Xbox-on szintén ez volt az egyetlen kérdés, hogy ki lehet az, aki még beférhet a legjobb hatba az utolsó pontszerző kvalifikáción. Erre három játékosnak volt esélye, de ManlyDan gyorsan kiesett, és bár Cselszki a negyedik helyen végzett így elég pontja lett volna, de TrueGunner megelőzte őt így neki sikerült utolsóként kvalifikálnia magát. Ennek apropóján elég felszabadultan játszott a HUNESZ FIFA Masters első szezonjának első helyezettje, és 6:1-es összesítéssel intézte el a szintén finalista Brandti-t. A döntőben aztán a korábbi 3:2-es vereségért akart visszavágni a DVSC-s vadicskaolivernek, és a gólzáporos oda-visszavágón végül ez össze is jött neki. Két ízben is vezett az első meccsen, de Olivér nem adta fel és 1:2, majd 2:3-as hátrányból is egyenlíteni tudott, a végeredmény 3:3 volt. A második felvonásra is megmaradt a lendülete Olivérnek, az első félidőben már 2:0-ára is vezetett, TrueGunner viszont szintén nagyot harcolt és ennek apropóján ki tudott egyenlíteni, a győzelmet pedig egy büntető hozta el számára, egy tizenhatoson belülre passzolt labdánál Walkerre buktatta ellenfelét Olivér, a tizenegyest Bambával értékesítette, és ez a fordítás 3:2-es sikert és első helyet hozott számára.

A pontok alapján a két konzolról az alábbi játékosok jutottak be az 1 millió Forintos összdíjazású augusztusi fináléra:

PS4

  • GrislyJam22 240p
  • Chris_Maj 210
  • TheBoy 200
  • Gogetinho 150
  • tooFrez 150
  • BarnaMisi123 100

Xbox

  • Boresz 240p
  • vadicskaoliver 160
  • KondakorKevin98 160
  • Sero 160
  • TrueGunner 160
  • Brandti 130

Ezzel azonban még nincs vége a szezonnak, ugyanis mindkét konzolon rendeznek egy utolsó utáni selejtezőt a bejutásért. A Wildcard tornákról a két-két legjobb játékos csatlakozik a fentebbi top 6-os mezőnyhöz. A kvalifikációkra már lehet jelentkezni:

Augusztus 7.: Jelentkezek a Wildcard versenyre - PS4

Augusztus 8.: Jelentkezek a Wildcard versenyre - Xbox

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!