Hirdetés

Két játékos az utolsó pontszerző versenyen harcolta ki az augusztusi döntős részvételt!

Az utolsó pontszerző zárt selejtezőben két játékosnak sikerült végül bekerülni a döntősök közé.

Hirdetés

A HUNESZ FIFA Masters júliusi zárt selejtezője volt az utolsó esély a pontszerzésre, és bár a legtöbben már biztosították a helyüket az augusztusi finálé hatos mezőnyében, mindkét konzolon volt egy olyan játékos, akinek ez csak most sikerült.

PS4-en a DVSC e-sportolója GrislyJam22 most is nagyot ment, hiszen a felső-ágon viszonylag könnyen átgázolt és bejutott a döntőbe, miközben TheBoy és BarnaMisi a másik elődöntőben találkozott egymással. Előbbi nagyobb arányú, 7:3-as sikerének köszönhetően megmérkőzhetett GrislyJam22-vel, de nem sikerült felülmúlnia ellenfelét. Az alsó-ág pedig épp emiatt vált érdekessé, ugyanis a mezőnyből csak BarnaMisinek maradt esélye annyi pontot szereznie, hogy beverekedje magát a a legjobb hatba. Eddig 40 Masters Pontot hozott össze a három hónap alatt, és legalább a negyedik helyen kellett végeznie a bravúrhoz, ehhez pedig meg is tett mindent. Előbb Ter-_-dei04-et, majd Gery11_hun-t verte meg, utóbbit egy gólzáporos és szoros 9:8-ra, és így sikerült elegendő pontot gyűjtenie az augusztusi fináléhoz. Az alsó-ági döntőben TheBoy és BarnaMisi első meccsét előbb játékos nyerte 2:1-re, majd a visszavágó 1:1-es döntetlent hozott, és mivel a hosszabbításban sem született gól, büntetők következtek. Mindketten egyet hibáztak, a hatodik sorozatban viszont Misi a jobb alsó sarkot vette célba, TheBoy viszont remekül érezte az irányt és hárított, majd belőtte a sajátját. A döntőben aztán TheBoy már a 7. percben vezetéshez jutott, a 23. percben viszont GrislyJam22 Dembelét ugratta ki a félpályáról és a balszélen a tizenhatosig sprintelve gólra váltotta a helyzetét. Nem sokkal később meg is fordította az állást, egy szép bejátszást és cselt követően azonban TheBoy egyenlíteni tudott. A 70. percben egy kontra végén viszont Neymarral a 16 vonalánál, középről kilőtte a hosszút GrislyJam22, a kegyelemdöfést pedig a 91. percben vitte be, egy remek ellentámadás végén. A visszavágón két gyors gólváltás után 2:2-t mutatott az eredményjelző a 71. percig, de a hajrában a DVSC játékosa rákapcsolt és újfent kétszer bevette ellenfele kapjuát, így 8:4-es összesítéssel megnyerte az utolsó pontszerző selejtezőt.

Xbox-on szintén ez volt az egyetlen kérdés, hogy ki lehet az, aki még beférhet a legjobb hatba az utolsó pontszerző kvalifikáción. Erre három játékosnak volt esélye, de ManlyDan gyorsan kiesett, és bár Cselszki a negyedik helyen végzett így elég pontja lett volna, de TrueGunner megelőzte őt így neki sikerült utolsóként kvalifikálnia magát. Ennek apropóján elég felszabadultan játszott a HUNESZ FIFA Masters első szezonjának első helyezettje, és 6:1-es összesítéssel intézte el a szintén finalista Brandti-t. A döntőben aztán a korábbi 3:2-es vereségért akart visszavágni a DVSC-s vadicskaolivernek, és a gólzáporos oda-visszavágón végül ez össze is jött neki. Két ízben is vezett az első meccsen, de Olivér nem adta fel és 1:2, majd 2:3-as hátrányból is egyenlíteni tudott, a végeredmény 3:3 volt. A második felvonásra is megmaradt a lendülete Olivérnek, az első félidőben már 2:0-ára is vezetett, TrueGunner viszont szintén nagyot harcolt és ennek apropóján ki tudott egyenlíteni, a győzelmet pedig egy büntető hozta el számára, egy tizenhatoson belülre passzolt labdánál Walkerre buktatta ellenfelét Olivér, a tizenegyest Bambával értékesítette, és ez a fordítás 3:2-es sikert és első helyet hozott számára.

A pontok alapján a két konzolról az alábbi játékosok jutottak be az 1 millió Forintos összdíjazású augusztusi fináléra:

PS4

 • GrislyJam22 240p
 • Chris_Maj 210
 • TheBoy 200
 • Gogetinho 150
 • tooFrez 150
 • BarnaMisi123 100

Xbox

 • Boresz 240p
 • vadicskaoliver 160
 • KondakorKevin98 160
 • Sero 160
 • TrueGunner 160
 • Brandti 130

Ezzel azonban még nincs vége a szezonnak, ugyanis mindkét konzolon rendeznek egy utolsó utáni selejtezőt a bejutásért. A Wildcard tornákról a két-két legjobb játékos csatlakozik a fentebbi top 6-os mezőnyhöz. A kvalifikációkra már lehet jelentkezni:

Augusztus 7.: Jelentkezek a Wildcard versenyre - PS4

Augusztus 8.: Jelentkezek a Wildcard versenyre - Xbox

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés