Hirdetés

Hardver: Betiltották több gaming PC forgalmazását

Állami törvények szabályozzák az áramfogyasztás, így néhány gaming PC-t átmenetileg nem lehet megvásárolni.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Műsorajánló

Műsorajánló

Esport1 Podcast

Mi a gond a magyar CS:GO-val?

„Ez nem annyiból áll, hogy felmész a szerverre, lelősz X embert és akkor te leszel a legjobb. Ez kb. az 5%-a."

Hirdetés

Hiába próbálkoznak többen azzal Kalifornia, Hawaii, Colorado, Oregon, Vermont és Washington államokban, hogy a Dell-Alienware előre összerakott gaming PC-jével üssék el az időt, az állami jogalkotás miatt erre most átmenetileg nincs lehetőségük. Az ok, hogy ezeken a területeken jogszabályokkal próbálják visszafogni az áramfogyasztást, így lettek áldozatok ezek a számítógépek.

Az érintett gépek között jelentős eltérések figyelhetőek meg a specifikációkban. Amíg az Aurora R12 legolcsóbb verziójában mindössze csak egy GTX 1650 SUPER és egy Intel i5-11400F lapul, addig a több, mint kétszer annyiba kerülő változatban RTX 3070 és i7-11700KF bújik meg a házban. Különösen érdekes, hogy az SSD-vel bővített, de mégis a legolcsóbb alapokkal rendelkező R12 miért csúszhat át a rostán. Nemcsak az Aurora R12-esek esnek bele a tiltott kategóriába, hanem az R10-esek közül is több példány.

A problémás áramfogyasztást legfeljebb 75 kwh/évben határozta meg a jogalkotó 2021. július 1-jétől hatályban lévő szabályozásában, azonban a jövőben ez tovább szigorodhat. Ennek következtében a december 9-én bevezetésre kerülő második nagy fázisban még több gaming PC betiltására lehet számítani, valamint ezek a korlátozások már a monitorokat és notebookokat is érinthetik. Ez azt jelenti, hogy a számítógépeket, kiegészítőket és konzolokat gyártó vállalatoknak fel kell készülniük arra, hogy a teljesítmények hajszolásának egyik akadálya az energiafelvétel lehet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: WallpaperAccess)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés