Máris mémmé vált a HUNDEN-botrány

Hirtelen minden második csapat stratbookokat oszt meg a Twitteren, ki érti ezt?

Tegnap robbant ki a HUNDEN-botrány, miután a Heroic közzétett egy nyilatkozatot arról, hogy azonnali hatállyal szerződést bontanak edzőjükkel, aki a vádak szerint bizalmas, stratégiára vonatkozó információkat osztott meg a szervezet egyik vetélytársával az IEM Köln előtt. Természetesen az abszurd helyzet kapcsán nem sokat kellett várni a viccesebbnél viccesebb reakciókra a profi CS:GO közösségéből - és most összeszedtük a legjobbakat (ha valamit kihagytunk, akkor kommentben várjuk).

A HUNDEN-botránynak köszönhetően megszületett a CS:GO legújabb rickroll-típusú mémformátuma - a stratbook leak -, ezzel próbálkozott a NIP, a Na'Vi, a Sprout és a Dignitas is. A Google-doksik tartalmát nem lőnénk le, nyugodtan fedezzétek fel magatoknak a "bizalmas" információkat az alábbi tweetekből:

Természetesen nem csak gyorsan fáradó mémek készültek, hanem érdekes reakciók is. Anders Blume kommentátor a tőle megszokott stílusban már a CS:GO-botrányok következő szintjét vízionálta az alábbi tweetben:

A reakciók egy része arra a feltételezésre épült, hogy az Astralisszal osztotta meg HUNDEN a Heroic stratbookját. Azért tartják ezt többen is valószínűnek, mert pont HUNDENtől tudni lehet azt, hogy a heroicos tárgyalásai már korábban megálltak, míg zonic készpénznek vehető távozása után szinte biztos, hogy egy ideje tárgyalhat az Astralisszal. Éppen ezért például Thorin is ebben a kontextusban kommentálta az esetet, amelyben a vicc arra irányul, hogy az ESL szerint HUNDEN ugyan elküldte a vetélytársuknak a stratbookot, de a fogadó oldalon azt nem nyitották meg, így nem is vizsgálják az IEM Köln versenyintegritásának sérülését.

Az OG ment talán a legmesszebb egy azóta már törölt tweetben. Ők az Astralis tavalyi, 10 fős felállásra vonatkozó PR-stuntját figurázták ki úgy, hogy azt mondták, tényleg megcsinálták, csak nem tudtuk, hogy néhányan más csapatokba voltak beépítve:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!