Érkezik a Half-Life 2: Remastered Collection, azonban nem a Valve kezei által

Érkezik a Half-Life 2: Remastered Collection, azonban nem a Valve kezei által

Lelkes rajongók készítették a Half-Life 2-höz érkező modot, akiknek a munkáját nem először ismeri el a játék fejlesztője.

2004 novemberében jelent meg a Valve egyik, ha nem a legnépszerűbb videojáték-sorozatának második része, a Half-Life 2. A játék az első hónapjaiban is szinte csak pozitív kritikákat kapott, és hiába jelent meg már 17 éve, ennyi idő után is szívesen indítják még el a rajongók, illetve vonzza be az érdeklődőket.

A játékhoz mai napig is érkeznek még rajongói modok, amelyek ilyen-olyan úton változtatnak az alap játékmeneten, a lista pedig újabb taggal bővül. Nem is akármilyennel: érkezik ugyanis a Half-Life 2: Remastered Collection, amely ráadásul több lesz, mint egy "lelkes projekt": a Valve ugyanis erre a verzióra is áldását adta.

A készítőnek, Filip Victornak nem ez az első modja a játékhoz, a 2015-ös Half-Life 2: Update-et is ő készítette el, amelyet akkor szintén jóváhagyott a Valve, és bárki, aki szeretné, a játék Steam Áruházi oldalán ingyenesen letöltheti. Eredetileg ez a frissítés a játék teljes megvilágítási rendszerét, valamint a ködeffekteket is lecserélte, számtalan hibajavítás mellett. A SteamDB-n azonban valaki észrevett egy Half-Life 2: Remastered Collection névre hallgató projektet. Először úgy tűnt, mintha a HL2: Update kap egy komoly frissítést, Victor azonban úgy döntött, ez az update már annyira nagy lett, hogy külön címként fog megjelenni.

A Valve-vel kapcsolatosan általában naprakész Tyler McVicker állítása szerint a Remastered Collection megkaphatja a saját oldalát az áruházban, így onnan is letölthető lesz. Megjegyezte, hogy jelenleg sem megjelenési dátum nincs még, sem pedig az oldal nem létezik, így türelmet kért a rajongóktól. Valamint hozzátette még, hogy a Valve nem tervezi, hogy bármely játékából saját maga készítsen egy új verziót, a cég fókuszában ugyanis a Half-Life: Alyx-hoz hasonló új játékok, valamint a Steam Deck állnak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!