További szponzorokat veszíthet az Overwatch League

További szponzorokat veszíthet az Overwatch League

A T-Mobil után lehet, hogy újabb szponzorokat veszít el az Overwatch League.

Tovább csökkenhet azon szponzorok száma, akik támogatják az Activision-Blizzard érdekeltségeibe tartozó esport eseményeket. A T-Mobil után, most a Coca-Cola és a State Farm közölte, hogy újragondolják az együttműködésüket a zaklatási és diszkriminációs botrányba keveredett Blizzard-dal.

A Washington Post szerint ez a két cég az Overwatch League legnagyobb szponzorjai közé tartozik a Cheez-IT, az IBM, az Xfinity és a TeamSpeak mellett. Bár szerződést még nem bontottak, a State Farm szóvivője úgy nyilatkozott a Postnak, hogy nem futhatnak a reklámaik a hétvégi mérkőzéseken. A Coca-cola pedig készen áll arra, hogy hátra lépjen egyet és átgondolja a jövőbeli terveket és programokat.

Ez a legújabb fejlemény a július 22-e óta tartó Blizzard-botránynak, amely úgy kezdődött, hogy Kalifornia állam beperelte a stúdiót a női alkalmazottakat ért zaklatások és diszkriminálás miatt. A botrány kirobbanása óta az elnök, J. Allen Brack és a HR osztály vezetője, Jesse Meschuk is lemondott. Az előbbi helyére pedig Jen Oneal és Mike Ybarra került.

Mit gondoltok mi lesz az Overwatch League és a Blizzard sorsa?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!