Permabant kapott XANTARES, platformot vált

Nem tudni még hol folytatja a Twitch banja után XANTARES, és azt sem, hogy ez hatással lesz-e a játékos karrierére.

XANTARESt véglegesen kitiltották a Twitchről, ezért most új platformon fogja folytatni a streamelést - jelentette be vasárnap Twitteren. A banhammer még június 28-án csapott le a török játékosra, méghozzá a közösségi irányelvek megszegéséért. A rajongóinak egészen mostanáig kellett várnia, hogy XANTARES visszatérjen a streameléshez. Augusztus 8-án jelentette be, hogy egy másik platformon - a spekulációk szerint 100 000 feliratkozós YouTube-csatornáján - lesz látható hamarosan.

XANTARES Twitch-streamjei igen népszerűek voltak, átlagosan 10 000 nézőt vonzottak be alkalmanként, és 500 000 követője volt a csatornáján. Nem kapott pontos indoklást a permabanra, de állítólag azért fajult idáig a helyzet, mert egy CS:GO meccs közben megsértették, erre pedig toxikus magatartással és gyűlölködéssel felelt, amivel megszegte a Twitch irányelveit.

Az anyagiakon túl nem tudni, hogy pontosan milyen következményei lehetnek a végleges eltiltásnak. A Twitch szabályai szerint, ha egy banolt személy másik csatornán tűnik fel, az a felfüggesztés elkerülésének minősül, amiért mindkét félt büntethetik. Külön rendelkeznek az olyan esetekről, amikor a csatorna tulajdonosának a hatáskörén kívül áll a helyzet, például esportversenyen vesz részt a banolt streamer. Ezesetben a Twitch azt várja el, hogy a tulajdonos jóhiszeműen járjon el, próbálja meg eltávolítani vagy limitálni a megjelenését a kitiltott személynek, némítsa le, korlátozza az interakcióit a közvetítésen.

XANTARES jelenleg a BIG átigazolási listáján van, miután a szervezet kicserélte őt a dán gadere a kezdő ötösben. A pletykák szerint egy török szupercsapatban térhet vissza hamarosan, ahol woxickal és calyxszal játszhatnak együtt a Sangal Esports nevű török, de Hollandiában működő orgnál. Egyelőre nem tudni, hogy a Twitch-ban hatással lehet-e a további karrierére, vagy arra, hogy milyen versenyeken vehet részt XANTARES, illetve lehet-e összefüggés az eltiltás és a BIG-es kaland vége között.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!