Xyp9x a Dexertonak:

Xyp9x a Dexertonak: "Az első Astralis, aminek a tagja voltam, véget ért"

Xyp9x nyíltan beszélt az Astralis-korszak végéről, a jelen problémáiról és a szinte borítékolható eligazolásáról is.

Xyp9x mérlegeli a lehetőségeit, miközben az astralisos szerződése hamarosan lejár - számolt be róla egy, a frissen dexertossá vált Luís Mirának adott interjúban a dán játékos. A gyakran Clutch Ministernek becézett dán veterán elmondása szerint még "semmi sincs kőbe vésve" a jövőjét illetően, és vannak fenntartásai a jelenlegi felállással device távozása óta.

"Szeretem az Astralist, de most jó alkalmam van arra, hogy körbenézzek, milyen opcióim vannak, mit hozhat a jövő. Beszélgettünk az Astralisszal [a folytatásról], de semmi sincs kőbe vésve. Minden a levegőben lóg még. Csak azt tudom, hogy a legmagasabb szinten akarom folytatni a játékot. El tudom képzelni magamról, hogy a képességeimmel és a tapasztalatommal építsek egy új, sikeres egységet, vagy talán segítek egy már kész csapatot a csúcsra juttatni."

2018-tól az Astralis szinte mindent megnyert, beleértve három Majort is, ezzel pedig kétségkívül minden idők legjobb Counter-Strike csapatává értek. A legendás menetelésnek tavaly lett vége, amikor is jöttek a jelentések a kiégett játékosokról, majd a tízfős felállásról, és a játékosok jöttek-mentek a kezdőből. Ezt az átmeneti időszakot végül device törte meg idén tavasszal, amikor a NIP-be igazolt. Xyp9x szerint azóta semmi ugyanaz a csapatban.

"Azt hittem így is nyerhetünk versenyeket. De aztán ahogyan haladtak a dolgok, egyszerűen már nem láttam ugyanazt a korszakot újra megtörténni. Nem azt mondom, hogy nem tudunk versenyeket nyerni a jelenlegi felállással, de sokkal nehezebb így, és a szerződések is lejárnak, szóval kevés időnk van arra, hogy mindent helyrehozzunk. A három éven át uralkodtunk, szinte mindent megnyertünk, köztük négy Majort is... Hosszú út vezet odáig. Amikor device távozott, akkor mondhatni az a korszak véget ért."

Az már nyílt titok, hogy az év végén zonic nem hosszabbít az Astralisszal. Továbbá három játékos, Xyp9x, Magisk és dupreeh szerződései is le fognak járni addigra. Eddig csak gla1ve kapott egy új, hároméves ajánlatot, amit el is fogadott, a többiek távozásáról pedig rendszeresen jelennek meg pletykák, hiszen egy évvel ezelőtt Richard Lewis riportjából kiderült, hogy feszültség van a játékosok és a szervezet között. Xyp9x ezúttal megvédte az Astralist, de inkább saját magáról beszélt, és arról, hogy kifelé kacsingat új szerződésért.

"Nem a szervezet miatt van ez. Én csakis magamra gondolok, és arra, hogy hol nyerheték versenyeket. Erre fókuszálom leginkább. Bármelyik játékos megnézni az opcióit, ha lejárófélben lenne a szerződése. Mi egy csapatként létrehoztunk egy korszakot, és nincsenek rossz érzések az Astralis felé. Segítettek eljutnunk idáig a teljesítményoptimalizálással, felemeltek minket. De most ez egy másik csapat, másik korszak. Azt hiszem be kell lássuk, az első Astralis, aminek a tagja voltam, véget ért."

Ezt követően a motivációjáról és a kölni teljesítményéről beszélt. Az év első LAN-eseményén toronymagasan Xyp9x volt az Astralis legjobbja, és beismerte, hogy ez egyrészt azért volt, mert nyugodtabban tudott ilyen körülmények között játszani az ellenfeleinél, továbbá szeretné bebizonyítani más csapatoknak is, hogy milyen szinten van, hátha így jobb eséllyel kap szerződést top szervezettől.

"Azt hiszem jó munkát végeztem Kölnben. LAN-on az emberek idegesek lesznek, de én nyugodtabb lettem. Ott vagyok otthon. Egyszerűen nem leszek olyan ideges, mint a kevésbé tapasztaltabb játékosok szoktak. Remélhetőleg hamarosan a COVID-szituáció is megoldódik, vagy legalább irányítás alá kerül, és akkor visszamehetünk játszani LAN-ra, mert ott vagyok a legerősebb. A szervezetek figyelik, hogy az emberek hogyan teljesítenek LAN-on, ha esetleg később visszatérnénk ahhoz. Elég jó esélyeim vannak [új csapatot találni]."

"Be akarom bizonyítani, hogy még mindig megvan bennem, ami kell, és azt gondolom ezt megmutattam Kölnben. Csodálatos lenne megtalálni azt a másik négy játékost, edzőt és szervezetet, akivel újabb Majort nyerhetnék. Még nem végeztem, még több trófeát akarok nyerni."

Végül Luís Mira kérdésére a jövőjét boncolgató pletykákra is reagált Xyp9x. Leggyakrabban a FaZe-be vízionálják a dán clutchmestert, de nem árult el semmi olyat, amiből egyértelmű lenne, hogy odatartana.

"FaZe? Sok pletyka van. Beszélgettem pár csapattal, de nem mehetek bele részletekbe. Olyan csapatot keresek, ami professzionális és van tapasztalata abban, hogy megtegye az utolsó lépéseket a legjobbak közé. A legtöbb észak-amerikai csapat is Európában bootcampel vagy itt tartózkodik. Nem zárnám ki azt sem."

Mindebből arra következtethetünk, hogy Xyp9x egy lábbal már kint van az Astralisból, és a pletykákat még inkább felerősítette az, hogy a kiváló kölni teljesítménye után a Spirit ellen kimaradt a kezdőből, Lucky debütálhatott a helyén azon a meccsen, amit végül 2-1-re megnyertek az ESL Pro League első napján. Ma az ENCE ellen fognak játszani a dánok, de még nem tudni, hogy Xyp9x is szerverre lép-e.

Erről is beszélt egy sort az interjúban, ami még a tegnapi, első Astralis-meccs előtt készült. Azt mondta a Dexerto kérdésére, hogy "Még nem véglegesítettük. Ennyit mondhatok. De azt gondolom lesz meglepetés, csak nem mehetek ebbe bele jobban. Szóval ennyiben hagynám a dolgot."

Mindenesetre is, ha érdekel az Astralis játéka ebben a bizonytalannak tűnő korszakában, akkor érdemes lehet bekapcsolódnod az Esport1TV EPL közvetítéseibe, ahol az A-csoport küzdelmeit lehet nyomonkövetni egészen péntekig.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!