2022-ben jönnek az Intel gamer videókártyái, amivel kihívná az Nvidia és az AMD párosát

Jó néhány szivárogtatás után most már hivatalos, az Intel tényleg beszáll a GPU piacra és nagyra törő terveket szőttek a következő évre.

Egy jó ideje már a videókártya piacon lényegében csak név szerepel, az Nvidia és az AMD, gyakorlatilag az ő hardverükön túl nincs élet. Ennek megfelelően évről évre lefolytatnak kisebb-nagyobb csatákat a vásárlók kegyeinek elnyerése érdekében, és ha ez nem lett volna eddig elég, akkor most új szereplővel kell szembenézniük. Az Intel ugyanis tényleg komolyan gondolja, hogy beszáll a GPU gyártásba is, és már 2022-ben leszállítaná az Alchemist kódnéven - korábban DG2 néven volt ismerhető - futó termékeinek első szériáját.

Az Intel összes új videókártyája a Xe HPG mikroarchitektúrán alapul, és az előzetes szóbaszéd alapján az Alchemist rögtön az Nvidia RTX 3070-es nagy riválisa lenne. A hírek szerint a gyártó megkísérli létrehozni a saját fejlesztésű hardveralapú ray-tracinget és mesterséges intelligencián alapuló supersampling-et, emellett a GPU-k élvezni fogják a DirectX 12 Ultimate és a variable rate shading teljes támogatását.

Az Intel hosszú távú elképzelése természetesen az, hogy ezek a kártyák elnyerjék a játék- és tartalomkészítők kegyeit, de bővebb információval egyelőre még nem szolgáltak. Az biztos még, hogy laptopokban is lehet majd látni az Intel Arc brand kártyáit, de sajnos arra még várni kell, hogy kiderüljön tényleg felvehetik-e a versenyt a másik két nagy gyártóval ezen a piacon.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: pcgamesn.com

Kövess Minket!