Így lett Ex6TenZ növendékéből egy kolosszus irányítója - ALEX karrierje egy interjúban

Így lett Ex6TenZ növendékéből egy kolosszus irányítója - ALEX karrierje egy interjúban

Richard Lewis faggatta a brit ingame-leadert, aki nemrégiben csatlakozott a fnatic új, nemzetközi projektjéhez.

Richard Lewis készített interjút a fnatic frissen igazolt irányítójával, ALEXszel. A közel másfél órás beszélgetésben bejárták a brit játékos teljes karrierútját, az LDLC-től és a francia scene kitörési lehetőségeitől kezdve a Vitalityn és ZywOon át egészen a Cloud9 bukásáig.

Az interjú során többek között megtudhattuk, hogy:

  • Hogyan lett ALEX IGL egy olyan francia sceneben, ami az évek alatt mindig megvetette az irányítók képességeit?
  • Hogyan ért el látványos sikereket az LDLC-vel, ahol leginkább olyan játékosokból lehetett építkezni, akikre senkinek sem volt szüksége, vagy még nem bizonyítottak korábban?
  • Miként tudott az LDLC-s játékával bekerülni a Vitalitybe, ahol egy nagyon fiatal ZywOot is a szárnyai alá kellett vennie?
  • ZywOonak azért nincs a képességeihez mérhető egója, mert a családjával él és minden reggel ő megy ki tojásért a reggelihez.
  • Milyen hatása van a Vitalityben XTQZZnak, aki "teljhatalmat" kapott a játékosok fölött?
  • Miért nincsenek már úgynevezett "vörös nászok" a francia sceneben, amikor a játékosok szövetkeznek, hogy kirúgjanak valakit a csapatból?
  • Hogyan lett ALEX a Cloud9 irányítója, miután felköszöntötte HenryG-t a születésnapja alkalmából?
  • Miért tette tönkre a Cloud9 "kolosszusát" a közösség felől érkező nyomás, amit HenryG retorikája váltott ki?
  • Mi indokolta ALEX 42.000 eurós havi fizetését a Cloud9-ban?
  • Miért került ki kassad és woxic a Cloud9-ból? Miért nem illeszkedtek a többiek elképzeléséhez a képességeik ellenére sem?
  • Milyen játékos mezii, aki a Cloud9 után most már a fnaticban is ALEX mellett játszik?
  • Hogyan került be ALEX a régóta bukdácsoló fnaticba? Milyen potenciált lát az új csapatban a játékosok és a játékstílus tekintetében?
  • Végül azt is elmondta, hogy a fnatic céljai között nincs ott az EPL-győzelem pár hét múlva, ezzel is utalva HenryG híres ígéretére, miszerint a Cloud9 megnyeri a Flashpoint 2-t (SPOILER: nem nyerték meg).

A legérdekesebb, új perspektívát adó részletek kassadról jelentek meg az interjúban. ALEX szerint nem az volt a baj, hogy nagyon eltért volna a kettejük gondolkodása a játékról, sokkal inkább az, hogy kassad túl agresszív volt a fiatal, sérülékenyebb játékosok számára. Kicsit szókimondónak, nyersnek találták, és ezért a visszajelzéseit gyakran támadásként élték meg. Gyorsan leszögezték a beszélgetésben, hogy ez a stílus csak nekik nem felelt meg, de másoknak ettől még jó lehet. Például az ausztrál játékosok, akiket a Renegades óta kisebb megszakításokkal a mai napig segít, inkább ezt preferálják, mert ők is hasonlóan kommunikálnak a csapaton belül.

Ami pedig ALEX személyes karrierjét illeti, a Vitality kapcsán felmerült, hogy nem tartották elég hasznosnak, illetve ZywOo teljesítményei beárnyékolták az összes játékost. Viszont nem ezért kellett távoznia a franciáktól, hanem azért, mert ő menni akart. Fáradtnak érezte magát, mert túl sok versenyen vettek részt egyhuzamban, és ezért tervben volt, hogy néhány tornát kihagynak majd a következő hónapokban. Azonban jött az ESL Louvre-egyezménye, ami hosszútávon bünteti ezt, tehát lehetetlen volt a pihenés, ALEX pedig inkább azt mondta, hogy akkor ő megy.

A Cloud9-projekt végéről is részletesen beszámolt. Lényegében az mibr elleni EPL-meccsen állt vagy bukott a csapat sorsa, amit ugyan nem mondtak el nekik, de ALEX ettől függetlenül érezte a nyomást, és állítása szerint kihatással volt a játékbeli döntéshozatalára is ez a tényező. Élete egyik legrosszabb teljesítményének nevezte a brazilok elleni mérkőzést, ami után másnap reggel HenryG hívta már a rossz hírrel, hogy tényleg vége van a Cloud9-nak.

ALEX részletes gondolatainak és tapasztalatainak további megismeréséhez ajánljuk a teljes, másfélórás, gyakorlatilag végig pörgős interjú meghallgatását, amit angol nyelven alább tehetsz meg:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!