LEC 2021 Summer: Vagy a G2, vagy a Fnatic biztosan búcsúzik a rájátszástól

LEC 2021 Summer: Vagy a G2, vagy a Fnatic biztosan búcsúzik a rájátszástól

2016 után ismét olyan League of Legends világbajnokságot rendeznek, amelyen biztosan nem lesz ott egyszerre a Fnatic és a G2 Esports. 

Nem lehet teljes magabiztossággal kijelenteni, hogy az LEC 2021-es nyári rájátszásának első fordulóiban beigazolódott a papírforma. Ami biztos, hogy a MAD Lions és a Rogue a felsőági döntőben feszül egymásnak, azonban már mindkét együttes kijutott a világbajnokságra. A Fnatic nagy küzdelemben gyűrte le a Team Vitalityt, így Selfmade-ek kiestek, Bwipóék küzdhetnek a Worlds álmaikért. Kevés szó esik a G2 Esports ötöséről, akik viszonylag könnyed első meccs után zsinórban háromszor kapituláltak az Oroszlánok ellen. Ezen a hétvégén ismét három Bo5-ös szériában szurkolhattok Európa legjobb csapatainak, a legnagyobb kérdés, hogy a Fnatic, vagy a G2 marad le a világbajnokságról, esetleg kialakul-e az a forgatókönyv, hogy a két gigász közül egyik sem jut tovább az év legnagyobb LoL versenyére.

Rogue vs MAD Lions (péntek - 18:00-tól)

Mindkét csapat bebiztosította már a helyét a 2021-es Worldsön, azonban ez nem jelenti azt, hogy tét nélküli lenne az összecsapásuk. Amelyik együttes megnyeri a felsőági döntőt, automatikusan a világbajnokság csoportköreibe repül, a vesztesnek az alsóági fináléban kell kivívnia ezt a jogot. A RGE nehezen, de legyőzte 3-2-re a Misfits Gaminget, amíg a MAD magabiztosabban múlta felül Rekkleséket. A tavaszi nagydöntőben 0-2-ről fordított 3-2-re a MAD, ezért semmiképp sem szabad őket leírni még akkor sem, ha az alapszakaszban a Rogue összességében jobb teljesítményt nyújtott. Inspired nagyszerű formában várja az Elyoya elleni küzdelmet, de érdemes figyelni Armut és Odoamne összecsapását is. Vizicsacsi edzősködése mellett eddig hibátlan a török srác mérlege, itt az ideje bizonyítani egy erősebb ellenfél ellen.

Misfits Gaming vs Fnatic (szombat - 17:00-tól)

Hiába szenvedtek vereséget a Nyulak, összességében sokkal meggyőzőbb játékkal rukkoltak elő, mint az alsóági továbbjutást kiharcoló Fnatic. Valamiért nem akar működni az első szezon világbajnokának ötöse az elmúlt hetekben. Hiába tudják jól megjátszani az early game-et, a csapatharcokban rendre rossz döntéseket hoznak. Selfmade több alkalommal rámutatott arra, hogy nem Bwipo neve merül fel akkor, ha az LEC legjobb dzsungeleséről van szó. Razork fantasztikus alapszakaszt zárt, Inspired zsenije ellen azonban kevésnek bizonyult. Egy rengeteg kérdőjellel megtűzdelt Bo5-re van kilátás, amelyben a fiatal lendület (HiRit, Vetheo) találkozik a veteránok nyugalmával (Bwipo, Hylissang).

G2 Esports vs Fnatic/Misfits Gaming (vasárnap - 17:00-tól)

Rekklesék hiába játszottak jól a MAD Lions elleni első mérkőzésen, hiába vezettek a második és harmadik meccsen, viszonylag simán estek le az alsóágra. Az 1-3 nem mutat jól, de itt a lehetőség a javításra. A MSF vs FNC győztesét fogadhatják a Worlds előszobájában, ugyanis amelyik csapat megnyeri ezt a meccset, az biztosan ott lesz legalább a világbajnokság play-in szakaszában. 2016-ban fordult elő utoljára, hogy a FNC-G2 párosból az egyik csapat lemaradt az év versenyéről, ekkor a Fnatic nem tudta kvalifikálni magát. A csavar a mostani történetben, hogy a mutatott játék alapján simán esélye van a Misfits Gamingnek arra, hogy mind a G2-t, mind a FNC-t kiüsse a versenyből. 

Mindhárom összecsapásnak jelentős a tétje, nézd a közvetítéseket minden nap magyarul az esport2tv Twitch csatornán vagy a lolesports.com oldalán!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a G2 vagy a FNC jut ki a Worldsre?