ESL Pro League: Negatív rekordot döntött a Bad News Bears, az Astralis pedig kiesett

ESL Pro League: Negatív rekordot döntött a Bad News Bears, az Astralis pedig kiesett

Ma már a B csoport meccsein szurkolhatunk.

Öt napon át követtük az EPL 14. szezonjában az A csoport küzdelmét, ahol bizony jött is egy-két meglepetés, ahogy azokra számítani is lehetett. Ma már a B csoport csapatai kerülnek majd képernyőkre, de előtte még lássuk, hogy ki hogyan teljesített az A szakaszból.

A Heroic könnyedén, magabiztosan nyerte meg a csoportot, 5 meccs után 5 győzelmet tudhattak magukénak. Így kezdték az előző szezont is, akkor csak a Gambit tudott ugyancsak tökéletes csoportkört zárni, végül pedig ők ketten jutottak a döntőbe is. Kíváncsian várjuk, hogy ezúttal miként alakul majd a verseny.

A második helyet a francia Vitality szerezte meg, akiknek játékuk egyelőre ígéretes, de közel sem tökéletes. Láttuk párszor, hogy papíron gyengébb csapatok is meg tudják őket szorongatni, ami a rájátszásra nézve közel sem ideális.

Az utolsó továbbjutást érő helyet az ENCE csípte meg. Az alaposan átalakult csapat mindenkit meglepett és nem elég, hogy megszorongatta a Heroicot és a Vitalityt, az Astralist, a BNB-t és a Spiritet gond nélkül utasították maguk mögé. Megérdemelten jutottak be a rájátszásba, ahol ki tudja milyen csapatok ellen bizonyíthatnak még.

Az ENCE sikerét pedig az Astralis szenvedte el. Hónapok óta tart a szenvedésük, úgy tűnik, hogy az IEM Köln alatt csak egyszeri fellángolást láttunk tőlük. Csúnyán elvéreztek most a csoportkörben és búcsúzniuk kellett a versenytől. Minket már a Fnatic hanyatlására kezd emlékeztetni a helyzetük, de reméljük, hogy ők hamarabb megoldják majd a gondjaikat.

Végezetül pedig a Spirit és a BNB. Előbbi csapat abszolút felejthetőt alkotott, mintha ott sem lettek volna a szerveren, míg a BNB sokkal inkább letette a névjegyét, csak épp nem úgy, ahogy azt tervezték. Két éves negatív rekordot állítottak fel újra, hiszen 5 vereséggel, pályagyőzelem nélkül estek ki. Erre utoljára 2019-ben, a 10. szezonban volt példa, akkor az OpTic volt az a csapat, amelyik egyetlen egy pályát sem tudott megnyerni.

Az ESL Pro League A csoportjának végeredménye:

  • Továbbjutott: Heroic
  • Továbbjutott: Vitality
  • Továbbjutott: ENCE
  • Kiesett: Astralis
  • Kiesett: Spirit
  • Kiesett: Bad News Bears

Ma sem maradunk EPL nélkül! 12:30-tól már lehet is gyülekezni az esport3tv csatornán, ahol már a B csoportot követjük majd, a következő menetrenddel:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!