Tech: Állásajánlatot kapott a hacker attól a cégtől, amitől lopott

Tech: Állásajánlatot kapott a hacker attól a cégtől, amitől lopott

Érdekes csavart lett az elmúlt hét legnagyobb cryptopénz hackelésének története.

A Poly Network sebezhetőségét használta ki egy hacker az elmúlt héten, aki a biztonsági résen keresztül 600 millió dollár értékű kriptovalutát lopott el. A tolvaj végül kénytelen volt az egészet visszaszolgáltatni az eredeti tulajdonosának, ugyanis lehetetlenné tették, hogy ezt a hatalmas kriptotömeget valódi dollárrá váltsa át. A történet azonban itt még nem ért véget, ugyanis a Poly Network bejelentette, hogy örömmel felveszik vezető biztonsági tanácsadónak a hackert, aki egy 500 000 dolláros jutalom társaságában fogadhatja el az állásajánlatot.

A cég úgy gondolja, hogy Mr. White-tal együtt felépíthetik azt a biztonsági rendszert, amely megvédi a tranzakciókat. Az exploit kihasználása után a titokzatos hacker minden kontrollt visszaadott a cégnek, akik ezért nem kezdeményezik a jogi lépések megtételét. Sőt, inkább elindították a "bug vadász" programjukat, amely során busásan megjutalmazzák (akár 100 000 dollárral) azokat, akik valamilyen hibára bukkannak a rendszereikben.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Wallpaperaccess)

Kövess Minket!