LoL: Ismét ugyanaz a hős a legerősebb topon és supportként

LoL: Ismét ugyanaz a hős a legerősebb topon és supportként

Közel egy évvel ezelőtt már megfigyelhető volt ez a nagyon különös statisztika.

Ha csak és kizárólag a koreai szerver statisztikáiból indultok ki, akkor a felső ösvényesek és a támogatók között ugyanazt a hőst találjátok a győzelmi arányokat felsorakoztató lista első helyén. A jelenlegi frissítésben, azaz a 11.16-os League of Legends patchben Maokai az a karakter, aki statisztikák alapján mindenképp megérdemli a figyelmet. A szemfülesek észre vehették, hogy ez nem az első ilyen alkalom a történelem során. 2020 szeptemberében ugyanez a helyzet állt fenn, azonban ez még a mitikus tárgyak bekerülése előtt volt.

Maokai a top lane-en

Viszonylag alacsony népszerűséggel rendelkezik a hős a topos metában, azonban a 11.15-ös frissítés óta javuló tendenciát mutatnak a számok. A 49. helyről a 19. helyre ugrott előre a pick aránya, a win rate-je a 11. helyről mozdult el az 1-re. Idézői képességek és tárgyak tekintetében nem kell túlgondolni a dolgokat. A Flash + Teleport, valamint a Sunfire + Thornmail + Abyssal Mask kombóval egyszerűen nem lehet mellélőni. Sebzést teljesen felesleges vásárolni neki, hiába minden képessége AP-ból scale-el, sokkal hasznosabb topról a karakter full tankként.

Maokai supportként

Támogatóként más helyzetben van a csemetéket dobáló sétáló fa, mivel a népszerűsége és a győzelmi aránya már hónapok óta nagyjából ugyanabban a sávban mozog. Az Imperial Mandate gyengítése nem tett jót neki, azonban sikerült túllendülnie ezen a kritikus változtatáson. Továbbra is érdemes ezt az AP-s support itemet megvásárolni, de mind a Shureliya, mind a Locket jó alternatívát jelent. A facsemeték és a bokrok kombinációja miatt elképesztően idegesítő Maokai ellen játszani, valamint dupla lekötéssel és egy ellökéssel rendelkezik hatos szinttől, ami egy kevésbé mobilis ADC-nek a rémálommal egyenlő.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!



Szerinted melyik szerepben erősebb Maokai?

League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.