LoL: Ez a közös Fakerben, Perkzben és Hylissangben

LoL: Ez a közös Fakerben, Perkzben és Hylissangben

Már nem kell sokat várni arra, hogy a League of Legends legendái összecsapjanak az év legnagyobb és legfontosabb versenyén.

Hamarosan befejeződnek a legnagyobb régiók nyári rájátszásai, így szép lassan kialakul az a mezőny, amelyből kikerülhet a 2021-es League of Legends világbajnokság győztese. Az eddigi Worldsökön egy alkalommal nyert európai csapat (Fnatic), egy alkalommal tajvani (Taipei Assasins), hat alkalommal koreai (3 x SKT T1, Samsung White, Samsung Galaxy, DAMWON Gaming) és két alkalommal kínai (Invictus Gaming, FunPlus Phoenix). 2021. november 6-án kiderül, hogy idén melyik együttes emelheti magasba a trófeát, addig azonban még hónapok vannak hátra. Jelenleg tíz klub van, amelyik már megváltotta a jegyét a Kínában megrendezésre kerülő vb-re, hozzájuk csatlakoznak még tizenhatan a következő hetekben.

LCK, avagy Faker ismét a legjobbak között

Elég hektikus szezon van mind a címvédő DWG KIA, mind a Fakerrel felálló T1 mögött. Végül a szezon második felében sikerült begyújtani a rakétákat, amely lendület a rájátszásban is kitartott.

  • DWG KIA: Khan, Canyon/Malrang, ShowMaker, Ghost, BeryL
  • T1: Canna, Cuzz/Oner, Faker, Teddy/Gumayusi, Keria
  • Gen.G: Rascal/Burdol, Clid/YoungJae, Bdd, Ruler, Life

LEC, megszakadt a G2 Esports sorozata

A MAD Lions és a Rogue ott folytatta, ahol tavasszal abbahagyta. Hozzájuk egy elképesztően változatos Bo5 után csatlakozott a Fnatic, így a G2 Esports fennállása óta először maradt le a Worldsről.

  • MAD Lions: Armut, Elyoya, Humanoid, Carzzy, Kaiser
  • Rogue: Odoamne, Inspired, Larssen, Hans sama, Trymbi
  • Fnatic: Adam, Bwipo, Nisqy, Upset, Hylissang

LCS, Perkz jól váltott csapatot

A 100 Thieves dominálta az alapszakaszt, a Team Liquid és a Cloud9 a rájátszásban pörkölt oda az ellenfeleknek. Perkz nagy meglepetésre elhagyta a G2-t, de az átigazolás tökéletesen sült el számára, ott lehet ismét a horvát zseni a világbajnokságon.

  • 100 Thieves: Ssumday, Closer, Abbedagge, FBI, huhi
  • Team Liquid: Alphari/Jenkins, Santorin/Armao, Jense, Tactical, CoreJJ
  • Cloud9: Fudge, Blaber, Perkz, Zven/k1ng, Vulcan

Az LPL-ből egyelőre még nem jutott tovább egyik együttes sem, de a kínai ligával mindenképpen komolyan kell számolni a Worldsön. Az előző három világbajnokból kettőt ők adtak, idén is az első helyért szállnak harcba. A FunPlus Phoenix, a Team WE, a Rare Atom, az LNG Esports, az RNG és az EDward Gaming van még harcban a négy kiadó spotért.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Lolesports)

Kövess Minket!



Szerinted Faker újra világbajnok lesz?