Hivatalos: Európában tartják meg a LoL világbajnokságot a COVID miatt

Hivatalos: Európában tartják meg a LoL világbajnokságot a COVID miatt

Kénytelen volt meghozni a Riot Games ezt a nagyon nehéz döntést a 2021-es Worlds eseménnyel kapcsolatban.

Bár a Riot Games e-sportokért felelős csapata úgy készült, hogy 2020-ban és 2021-ben egyaránt Kínában rendezik meg a világbajnokságot, végül másképp alakultak a dolgok. A COVID-19 elleni vakcinák bár már a világ legtöbb pontján elérhetőek a lakosság számára, a delta variáns keresztülhúzta a számításokat. John Needham, a Riot Games e-sportokért felelős részlegének vezetője bejelentette a hivatalos videóban, hogy Kína helyett Európa kapja meg a 2021 Worlds rendezési jogát.

Az év legnagyobb LoL versenyét azért szervezik át egy másik kontinensre az utolsó pillanatokban, hogy minél több csapat és játékos számára részt tudjon venni az eseményen. A nézettségi rekordok megdöntése idén is célja a Riotnak, ezért szeretnék, hogy Faker, ShowMaker, Perkz és a többi világsztár akadályok nélkül vehessen részt a vb-n. Ehhez az kellett, hogy Európa és az itteni szabályozás legyen az otthona a Worldsnek. Egyelőre még azt nem tudni, hogy pontosan mely ország(ok)ban és mely város(ok)ban bonyolítják le a play-in szakaszt, a csoportköröket és a rájátszást, de a következő napokban és hetekben további Worlds hírek érkeznek majd.

A fentiek miatt készülhettek arra, hogy nem napközben, hanem magyar idő szerint a délutáni és esti órákban nézhetitek a világ legjobb csapatainak ütközeteit. A közvetítéseket magyar nyelven élvezhetitek, hogy ne maradjatok le egy meccsről sem, már most kövessétek be az esport2tv Twitch csatornát!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Korizon)

Kövess Minket!



Szerinted melyik országban rendezik meg a Worldsöt?