Ismét kikapott a G2, továbbra is saját magukat verik meg a vétók alatt

Ismét kikapott a G2, továbbra is saját magukat verik meg a vétók alatt

A G2 továbbra sem fix kieső, de ha eddig nehéz volt továbbjutniuk, akkor most már szinte lehetetlen.

Bár az Astralistól sem vártuk, hogy simán kiesnek a csoportjukból, a G2 talán még nagyobb meglepetés, hiszen ők az utóbbi hónapokban szépen fejlődtek és magabiztosan meneteltek előre. Most mégis falba ütköztek, egyszerűen nem tudnak győzelmet szerezni az EPL B csoportjában és már gyakorlatilag csak egyetlen egy ujjal kapaszkodnak a szakadék szélén lógva.

Az OG 2-0-ra, a Sinners és a Complexity pedig 2-1-re nyert ellenük, a G2 tehát három vereséget gyűjtött csak a napokban, de hangyányi esélyük még így is van a továbbjutásra. Ez azonban meglehetősen távoli cél most számukra és gyakorlatilag nem csak tőlük függ, de többi csapat eredményeitől is.

Az alapvető, hogy a maradék két meccsüket meg kell nyerniük, amivel 6 pontjuk lenne. A következő lépés, hogy a Sinners, a forZe és a VP ne nyerjen többet. Ezesetben a Sinners és a VP csapatainak kevesebb pontja lenne, őket simán megelőznék, a forZe pedig bár 6 pontos alakulat lenne, az egymás elleni lehetséges győzelem miatt a G2 kerülne előrébb. Ez lenne számukra a legoptimálisabb forgatókönyv, de létezik olyan eshetőség is, amiben az OG-t leszámítva mindenki 6 ponttal és 2 győzelemmel áll majd, ott az egymáselleni eredmények, a pályagyőzelmek és a körarány lesz sorsdöntő. 

A G2 tahát még továbbjuthat, de erre nagyon-nagyon minimális az esély és még ha be is jutnak a rájátszásba, ezzel a teljesítménnyel nem sok vizet zavarnak majd ott. Rengeteg sebből vérzik most a csapat, talán az egyik legmélyebb és legfontosabb a vétók. Egyszerűen érthetetlen, hogy miért támaszkodnak még mindig Dust2-re. Rendkívül népszerű a pálya és sok csapat remekül játszik rajta, a G2 viszont egy-másfél éve csak szenved rajta.

a G2 egy éves pályastatisztikái (forrás: hltv.org)

Gyakorlatilag Dust2 a legrosszabb pályájuk, hiszen bár az utóbbi 1 év meccseit nézve van rosszabb győzelmi statisztikájuk más pályán, de Dust2-t jóval többször játszák, sőt, ez a második legjátszottabb pályájuk. Ennek ellenére borzalmasan rosszak rajta, hosszú hónapok óta ragaszkodnak hozzá és egyszerűen nem tudják azt elengedni.

Képtelenek belátni, hogy nem tudnak hosszútávon stabil játékot mutatni Dust2-n vagy ha el is ismerik ezt, nincs pálya amire lecserélhetnék Dust2-t. Sokszor pedig nem csak bent hagyják a pályát a vétók alatt, de még saját magukénak is választják. Ez pedig most nagyon nagy gond és a mi meglátásunk szerint ennek issza most a levét a csapat leginkább.

Az ESL Pro League tegnapi eredményei:

  • VP 2:0 Sinners
  • OG 2:1 forZe
  • G2 1:2 Complexity

Ma a remek formában lévő forZe ellen lépnek szerverre, kötelező behúzniuk a három pontot különben kiesnek. Emellett persze azért is drukkolnia kell NiKoéknak, hogy az OG és a VP játéksoai minnél nagyobb arányú győzelmet arassanak a Sinners és a Complexity fölött.

Az ESL Pro League mai menetrendje:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!