EDC 5: A BP5 főszereplésével kezdődnek a magyar meccsek!

EDC 5: A BP5 főszereplésével kezdődnek a magyar meccsek!

Tegnap este két Bo1-et is nyert a csapat, ma csak egyre van szükségük az első lépéshez.

A nyári szünet után tegnap este megfelelő lendülettel és játékkal tért vissza a Budapest Five. Az ESEA Advanced 38. szezonjában rögtön két győzelemmel kezdtek, ma viszont már egy új versenyen kell bizonyítaniuk, új ellenfelekkel szemben, de hasonló sikeréhséggel.

Végre a D csoporthoz ért az EDC 5. szezonja, ahhoz a csoporthoz, ahol a Budapest Five is helyett kapott. Nem lesz persze könnyű dolguk, eddig minden EDC szezonban erős ellenfelekkel álltak szemben és nincs ez másképp most sem.

Elsőként a bolgár Fiend csapatát kell legyőzniük, akik papírforma alapján kellően nagy falat lehetnek. A bolgár ötös magja, nem csak többször bizonyított már nemzetközi tier 1-es mezőnyben, de jelenleg is felívelő pályán vannak. A HLTV ranglista 30. helyét foglalják el és olyan csapatokat vertek most, mint az MiBR vagy az Endpoint.

Az EDC 5. szezonjának csoportjaiból már továbbjutott csaptok:

  • LDLC
  • Lyngby Vikings
  • Infinite
  • SKADE
  • DBL Poney
  • K23

A BP5 oldalán viszont ott lehet a meglepetés ereje, ráadásul Bo1-ben mérkőznek meg egymással, ami kicsit talán ugyancsak coolioék malmára hajthatja a vizet. Két forgatókönyv áll ma a BP5 előtt. Ha nyerni tudnak a Fiend ellen, akkor még ma vár rájuk egy Bo3-mas meccs is a 1win vs B8 győztesével, ami már a rájátszásért megy majd.

Ha erősebb lesz a Fiend, akkor sincs nagy gond, a Bo1 után készülhetnek a holnapi folytatásra, ahol tovább küzdhetnek majd a csoportból való kijutásért. Egy biztos, a magyar szurkolótábor most is ott lesz a Budapest Five mögött, hiszen az EDC magyar érdekeltségű meccseit élőben követhetitek az espot1tv Twitch csatornán és az Esport1 beépített felületén is.

A mai menetrend

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!