Egy 5 perc alatt kivihető játék volt az egyik legnépszerűbb júliusi cím Steamen

Egy 5 perc alatt kivihető játék volt az egyik legnépszerűbb júliusi cím Steamen

Az ingyenesen letölthető játék nagyon egyszerű, és még rövid is.

Nem állítunk talán nagy meglepetést, hogy ha arra a kérdésre, hogy mely új játékok voltak a legnépszerűbbek Steamen július hónapban, azt válaszoljuk, hogy többek között a Final Fantasy, a Tribes of Midgard, a Chernoblyte, vagy éppen a The Great Ace Attorney Chronicles sokakat vonzott be.

Ha azonban leszűkítjük a listát az ingyenesen elérhető címekre, felfedezhetünk egy platformer játékot is, amelyben egy alpakát kell irányítanod, akivel csirkéket kell összegyűjtened a hátadon, a játék pedig mindösszesen 5 perc alatt befejezhető.

Ez a játék az Alpaca Stacka, amelyben a történet szerint főhősünk éppen egy buliba tart, amelyet az egyik tyúk szervez. Egy mókus azonban, aki megsértődött azon, hogy ő nem kapott meghívást, bosszúból szabadon eresztette a tyúkanyó csirkéit, aki a Paz névre hallgató alpakát kéri meg, hogy keresse meg eltűnt kiscsibéit a szigeten. A keresés során különböző nyomok mentén könnyebben lehet kitalálni, merre is lehetnek, ráadásul a sziget sem túl nagy, a csibék pedig nem igazán próbálnak meg elbújni.

Bár a játék nagyon alap és rövid, de aranyos játékvilága miatt sok játékos szavazott neki bizalmat júliusban. Jómagam is kipróbáltam és bár az 5 percet nem tudtam tartani, de 5:30 alatt sikerült megtalálnom mindenkit ezen az igen hangulatos szigeten.

(Borítókép)

Kövess Minket!