Torzsi:

Torzsi: "A verseny elején csalódott voltam, mert közel sem voltam a legjobb"

Ellentmondást nem tűrően nyerték meg a LAN döntőt torzsiék!

Új csapatként elindulni a rendkívül tömött CS:GO piacon... Sok könnyebb dolgot el tudunk képzelni az e-sport világában, mégis bele kell vágni, hiszent hajt a versenyszellem, hajt a vágy hogy tanulj, hogy fejlődj, hogy napról napra jobb lehess. Szinte a semmiből vágott neki pályafutásának a mouz NXT, a mousesports utánpótlás csapata is, ami nekünk magyaroknak különösen kedves, hiszen a csapat mesterlövésze nem más, mint Torzsás "torzsi" Ádám.

Már a csapat első versenye, a Pinnacle Cup 2. szezonja is ígéretes volt, sok szép győzelmet gyűjtött a csapat, de az igazi mégis a WePlay! Academy League kezdete volt, ahol a világ elit CS:GO csapatainak utánpótlásalakulataival szemben bizonyíthattak. Friss csapatként azonban nem volt könnyű dolguk, hiszen míg ők max pár hétnyi gyakorlást tudhattak maguk mögött, addig az Astralis, a BIG, a Furia vagy a NiP utánpótláscsapata már hónapok óta együtt játszott és fejlődött. Mire megy így a mouz NXT?
A válasz az, hogy mindenkit maguk mögé utasítanak és megnyerik a versenyt. A csoportkörből az első helyen jutottak tovább, miután 14 meccsből 11-et megnyertek. Nem volt kérdés, hogy a rájátszásban is a legnagyobb esélyesek között vannak, a "kis NiP" azonban meglepte őket. A BIG csapatát 2-0-ra tudták verni, ott meglehetősen sima mouz NXT győzelem született, a Young Ninjas azonban alsó ágra ejtette őket. Torzsik ott kiejtették a Fnatic Risingot is és visszaküzdötték magukat a Bo5-ös döntőbe, ahol visszavághattak a pizsamás nindzsáknak.

Hivatalosan 3-1-re nyert a mouz NXT, de igazából a Young Ninjasnak csak úgy volt egy pályája, hogy azt megkapta előnyként, amiért ők a felső ágról jutottak be a döntőbe. A három lejátszott pályához már gyakorlatilag közük sem volt. Félelmetes volt nézni a mouz NXT játékát, akik mintha a döntőre tartogattak volna minden puskaport, minden olyan kört, amit előtte még nem láttunk tőlük a versenyen. 

Gyakorlatilag mindegy volt az aktuális pálya, torzsiék lemosták a szerverről ellenfelüket. A Young Ninjas három pálya alatt összesen nyert 22 kört. Torzsi pedig egyértelműen a döntő legjobb játékosa volt. A szezon alatt töbször is láttuk, hogy meg-meg tud még inogni kezében az AWP, de egy teljesen új környezetben, új társakkal, új, magasabb szintű ellenfelekkel szemben, merőben más mechanikákra építve köreiket, ez teljesen elfogadható. A döntőben viszont nyoma sem volt hibának, három pálya után +36-os K/D-vel, 70-34-ben végzett a magyar AWP-s.

Parádés volt a mouz NXT játéka, a teljes szezonban remekül teljesítettek és még ha hibáztak is egy-egy meccsen, a következőre ki tudták azokat javítani. Nagy potenciál van most ebben a csapatban és őrült nagy lehetőségek előtt áll minden játékosuk, köztük torzsi is. Kár lenne ennyire előre szaladni, hiszen még mindig nagyon fiatal a csapat és hosszú út áll előttük, de látva a nagy mouz gyengeségét, koránt sem elképzelhetetlen, hogy kipróbálnak majd egy-két játékost az utánpótlás csapatból. Torzsi legnagyobb szerencséjére pedig, a mouz jelenlegi leggyengébb láncszeme pont az AWP-s acoR...

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!