LoL: Egy kisebb csavarral, de Vizicsacsi megnyerte az LEC-t

LoL: Egy kisebb csavarral, de Vizicsacsi megnyerte az LEC-t

A legeredményesebb magyar League of Legends játékos felért Európa csúcsára, igaz Vizicsacsi ezt már nem a kezdőötös tagjaként tette meg.

Óriási bravúrt hajtott végre a Fnatic csapata a 2021-es LEC nyári rájátszásában, azonban a mindent eldöntő fináléban ellenfelükre akadtak. Az egyenes kieséses szakaszban Vizicsacsival erősítette meg a MAD Lions a felső ösvényét, ami egy fantasztikus húzásnak bizonyult. Armut vezetésével nem tudtak hibázni, így 2021 tavasza után nyáron is a MAD Lions diadalmaskodott Európa legrangosabb ligájában.

2021 LEC Summer Grand Final - MAD Lions vs Fnatic (3-1)

A Fnatic csapata zsinórban négy Bo5-ös szériát nyert meg a rájátszásban, ami abszolút rekordnak számít az LEC-ben, de a kipihent és összeszedett MAD Lions papíron az esélyesebbként várhatta a nagydöntőt. A finálé első meccsén ott folytatta Humanoid, ahol a Rogue ellen abbahagyta. Ismét kiválasztotta Ryze-t, amire bár reagált Nisqy egy Cassiopeiaval, de ezzel csak ideig-óráig tudta feltartóztatni a rúnákban jártas mágust. A visszavágón a Fnatic választott kék oldalt, ami kiváló döntésnek bizonyult. Nisqy ikonikussá vált Twisted Fate-je mindenhol feltűnt a térképen, de ki kell emelni Bwipót is, aki Trundle-jével adott leckét Elyoyának. Eddig tartott azonban az FNC lendülete, ugyanis mind a harmadik, mind a negyedik meccsen stompolták őket. A MAD Elyoya és Armut vezetésével megvédte bajnoki címét, MVP-nek Armutot szavazták meg, aki Vizicsacsi edzősködése mellett a rájátszásban bezsebelte mindegyik a "Legértékesebb játékosnak" járó díjat a MAD összecsapásain.

Nem volt egy súlycsoportban a két döntős, ami a MAD Lions rajongóinak egy jó jel lehet, így a Worlds előtti utolsó hetekben. Ami kicsit aggasztó, hogy sem a Fnatic, sem a Rogue nem volt valódi ellenfele az Oroszlánoknak, hiába képviselik majd Európát a világversenyen.

Az LEC küzdelmei ezzel befejeződtek, azonban az európai LoL ligák közül érdemes odafigyelni az EU Mastersre, amelynek csoportkörei ma kezdődnek. Két magyar srácnak, Meightnek és mumus100-nak szurkolhattok abban a mezőnyben, ahol olyan játékosok szerepelnek, mint Jactroll, Saken és Czekolad. A meccseket az esport2tv Twitch csatornán követhetitek élőben a következő hetekben szinte minden nap!

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: LEC)

Kövess Minket!



Szerinted ki volt a döntő MVP-je?