LoL: Visszatért az LEC-be Vizicsacsi, a magyar legenda

LoL: Visszatért az LEC-be Vizicsacsi, a magyar legenda

A magyar League of Legends legendájára gyorsan lecsapott az egyik csapat, Vizicsacsi ismét az LEC-ben csillogtathatja meg tudását és tehetségét.

2019 novemberében jelentette be Kiss "Vizicsacsi" Tamás, hogy visszavonul a profi League of Legends e-sporttól. Több okot nevezett meg, de úgy tűnik, hogy alig másfél év elég volt neki, hogy fejben, lélekben és testben összeszedje magát. A legeredményesebb magyar LoL-os 2021-ben már az Orange Panther Gaminggel ezüstérmet gyűjtött be egy magyar kupán, majd a Solo Queue világában eljutott az EUW Challenger rangig. Ezt a gyors visszarázódást árgus szemekkel figyelte az LEC, végül egykori csapatának, a Splyce-nak helyén berobbanó MAD Lions döntött úgy, hogy szerződést kínál Csacsinak. A magyar legenda Armut edzője lesz, így próbálnak meg az Oroszlánok ismét kijutni a világbajnokságra az LEC rájátszásából.

Miben tud segíteni Vizicsacsi Armutnak, a MAD Lions toposának?

Amit tudni kell Csacsiról, hogy világéletében gyenge oldali felső ösvényes szerepet töltött be csapataiban. Ez azt jelenti, hogy összességében kevés támogatást kapott dzsungelesétől, saját magának kellett megoldania a legkülönbözőbb szituációkat. Ennek fényében hősválasztásai Shenre, Cho'Gath-ra, Gnarra, Gangplankre és Poppyra korlátozódtak le többségében, utóbbi karaktert se előtte, se utána nem tudta senki úgy játszani, mint ő.

Armut hasonló szerepet tölt be a MAD Lionsben, mint azt Vizicsacsi tette az UoL/S04/Splyce-ban. Az LEC 2021-es nyári szezonjában Elyoya top-jungle proximityje 10,2% volt (hány másodpercet tölt el minden 720-ból 2000-s távolságon belül egymáshoz képest a topos és dzsungeles hős), miközben a mid-jungle 19%, a bot-jungle 10,7%. Humanoidra kapta a figyelmet, ami egy alapszakasz bronzérmet jelentett a MADnek. Armut ennek megfelelően Csacsihoz hasonló gyenge oldali hősökkel próbálkozik, Wukong, Jayce, Gwen, Gnar és Karma is megfordult a kezei között. Az Oroszlánok taktikájába tökéletesen beleilleszthető Csacsi mentalitása, aztán lehet abban reménykedni a Csacsi rajongóknak, hogy Armut majd Shen, GP és Poppy választásokkal keseríti meg az ellenfelei életét.

Az LEC 2021-es nyári rájátszása pénteken kezdődik, a MAD Lions vs G2 Esports összecsapást szombaton 17:00-tól követhetitek magyar nyelven az esport2tv Twitch csatornán!

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: LEC)

Kövess Minket!



Szerinted 2022-ben LEC csapatban kezdőjátékos is lehet Csacsi?