ESL Pro League: Kilenc ponttal is kiesett a FaZe, ma már a D csoport kezdődik

ESL Pro League: Kilenc ponttal is kiesett a FaZe, ma már a D csoport kezdődik

Jönnek az utolsó csoportkörös meccsek, 13:30-kor a Gambit és a Team One nyitja a D csoportot.

Öt nap után véget ért a halálcsoport, a D csoport küzdelme is. A hat csapatos brigádnak a sorsa egészen az utolsó meccsig nyitva állt, végül úgy alakult, hogy a FaZe húzta a legrövidebbett. Nyolc különböző lehetőség állt fent a tegnap esti meccsek előtt, ebből egyetlen egy volt olyan, amiben nem jut tovább a FaZe, végül pont ez következett be.

Karriganéknek a Na'Vi ellen kellett játszaniuk tegnap, ami nem könnyű feladat, még akkor sem, ha azt láttuk az utóbbi napokban, hogy s1mple-ék megszorongathatóak. Ez össze is jött a FaZe-nek, de több nem. Nuke-on derekasan helytálltak, hosszabbításra vitték a pályát, de a Na'Vi így is 2-0-ra nyert. Ezzel szinte egyidőben, a Fnatic is 2-0-ra tudott győzedelmeskedni az EG fölött, így a FaZe-nek már csak egy esélye volt, a BIG-nek nyernie kellett.

A BIG azonban bármennyire is ígéretesnek tűnik, bármennyire is jónak látszik a XANTARES-gade csere, nem ért még össze. Nincs még meg az a kohézió a játékosok között, ami megoldaná a szorult helyzeteket. Legjobb pályájukon, Dust2-n szinte verhetetlenek, ezt láttuk tegnap is, de más pályákon még dolgozniuk kell a csapatmunkán. 2-1-re nyert tegnap este a mousesports a nap utolsó meccsén, így végül sem a BIG, sem a FaZe sem jutott tovább a rájátszásba.

a C csoport végeredménye (forrás: twitter.com/ESLCS)

Három hely kiadó még a rájátszásban, ezekre még hat csapat pályázik. Ma kezdődnek a D csoport mérkőzései, ahol bár elsőre úgy tűnhet, hogy mindent visz majd a papírforma, benne van a pakliban a meglepetés is. A Gambit továbbjutása biztosnak tűnik, de a NiP és a Liquid között nem ismerjük az erőviszonyokat, ráadásul bele szólhat még a harcukba a Furia, a Team One és az Entropiq is.

Az ESL Pro League magyar közvetítésének mai menetrendje:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!