Augusztusi Twitch számok: újabb Warzone és VALORANT visszaesés, a Fortnite előzött

Augusztusi Twitch számok: újabb Warzone és VALORANT visszaesés, a Fortnite előzött

Így alakultak az előző hónap Twitch nézettségi számai.

A Call of Duty: Warzone-t már régóta a legnépszerűbb battle royale-ként emlegetik, és bár még mindig rengeteg játékos ugrik Verdanskba minden nap, az augusztusi Twitch adatok szerint csökken a népszerűsége a nézők körében.

A SullyGnome adatai szerint a Warzone 2021 augusztusában a Twitchen a legnézettebb játékok listáján a 8. helyen állt, összesen 59 millió órát nézték és picivel több mint 2,5 millió órát közvetítettek a játékot.

Ezek persze még mindig óriási számok, de ez elég nagy esés júliushoz képest, ahol a Warzone 71 millió nézett órát tudhatott maga mögött. Egy hónappal ezt megelőzően, júniusban 84 millió órát nézték, tehát tényleg jelentős a visszaesés. A Warzone rangsorát egyértelműen befolyásolta az olyan nagynevű streamerek, mint NICKMERCS és TimTheTatman Apexre váltása. Ők részben a Warzone hackerekkel kapcsolatos folyamatos problémái miatt dobbantottak, mely nyilván hatással volt másokra is.

Cold War Warzone Season 5

Az Apex Legends augusztusban tovább emelkedett a Twitch rangsorban, összességében a 4. helyen végzett 91 millió nézett órával és 4,5 millió órás közvetítéssel. Az új Emergence frissítéssel és mivel rengeteg streamer az Apexre váltott könnyen belátható, hogy miért van feltörekvőben a játék.

A Fortnite-nak is hatalmas hónapja volt, az ötödik helyen végzett 74 millió nézett órával és 4,6 millió órányi streameléssel. Ezeket a számokat nyilvánvalóan növelte a Rift Tour élő eseménye, amely során nem más, mint Ariana Grande szupersztár koncertje ment le.

Ariana Grande Fortnite

A várakozásoknak megfelelően augusztusban a legnézettebb kategória a Just Chatting volt (242 millió óra), a GTA Online második lett (140 millió óra) a GTA RP-nek köszönhetően, és a mindig népszerű League of Legends végzett a harmadik helyen (133 millió óra). 

Ha már a Riot Games legnépszerűbb játékát megemlítjük, a VALORANT mellett sem mehetünk el: 77,5 millió órával odaért a 6. helyre azért, igaz ez júliushoz képest (80,8 millió óra) így is visszaesés - akkor negyedik helyen végzett a játék.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép

Kövess Minket!



Melyik a kedvenc Battle Royale játékod?