Egy mesterséges intelligencia szerint így néznének ki a Street Fighter karakterei a valóságban

Egy mesterséges intelligencia szerint így néznének ki a Street Fighter karakterei a valóságban

Ijesztő látni egyes képeket, és nem feltétlenül az élethűség miatt.

Nagyon komoly irányba halad az MI fejlesztése az elmúlt években, hiszen egyre inkább rá akarják majd bízni a nagyobb cégek a feladatok elvégzését, és bizonyos ez a fajta fejlődés a videójátékos világban is igen hasznos lehet. Például gondoljunk a deepfake technológiára, ami lassan már nem csak arra lesz jó, hogy humoros felvételeket készítsenek vele, melyeken jókat hahotázunk, hanem minden bizonnyal később a filmiparban és egyéb területeken is jó hasznát lehet majd venni. Az utóbbi időben viszont egy újabb trend is kialakulni látszik, miután videójátékos karakterekből igyekeznek valódi embereket varázsolni.

Ennek apropóján egy felhasználó gondolt egy merészet, és a Google mesterséges intelligenciáját felhasználva a Street Fighter V bunyós játékon keresztül mutatta be, hogy miként készítené el az MI ezen karaktereknek a valódi emberi mását. A következő képeket látva azt kell mondanunk, hogy borzasztó lett a végeredmény bizonyos esetekben, illetve a jelző nem is feltétlenül megfelelő, sőt, nem is igazán tudjuk milyen módon kéne jellemezni a fotókat. Vannak olyan női arcok, melyek kifejezetten szépek lettek, de M.Bison például egy rossz vicc, és mondjuk Ibukival és Zangieffel az otthon rosszalkodó gyerekeket is egy életre meg lehetne rémíteni.


Kattints a képre a galériához!

Pedig egyébként az SFV-nek már egész jó grafikája van, és a szereplői részletesen és ügyesen vannak kidolgozva. Azt nem tudni egyébként, hogy milyen adatokat adtak meg az MI-nek vagy esetleg teljesen a szoftverre bízták-e a valódi verziók megalkotását, mindenesetre sok esetben nagyszerűen teljesített, miközben akadnak még olyan külsős jegyek, melyeket nem tud úgy értelmezni, ahogyan azt mi emberek látjuk, ezért torzíthat ennyire a két egyén egymás mellett.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!