ESL Pro League: Kis híján csodát tettek az edzőjükkel játszó brazilok

ESL Pro League: Kis híján csodát tettek az edzőjükkel játszó brazilok

Holnap folytatódik az EPL, akkor már a rájátszással.

Izgalmas és feszített hetek vannak a profi CS:GO mögött, hiszen három hete kezdődött el az ESL Pro League 14. szezonja, azóta pedig egy-egy napot leszámítva nem volt megállás. Szerencsére a lehető legjobban alakulatak a csoportok, már ami a meglepetést és a papírforma megdöntését illeti. Az Astralis, G2, FaZe szurkolók sajnos ennek ellenére sem örülhetnek, hiszen csapatuk nem lesz ott a rájátszásban.

Ahogy a D csoportból a TeamOne, az Entropiq és a Furia sem. Előbbi csatlakozott a 0-5-ben, győzelem nélkül zárt csapatok táborához, a CIS alakulatban sokaknak volt reménye, de végül nem voltak kellően erősek a csoporthoz, a brazilok pedig az edzőjükkel voltak kénytelenek játszani, mégis hajszál híján továbbjutottak.

A csoport utolsó meccsnapján a Liquid volt az ellenfelük, ahol ismét megmutatták, hogy attól mert nincs velük honda, vagy drop, még megállják a helyüket, sőt! A guerrivel kiegészült Furia elverte a Team One és a NiP csapatát, az utolsó mérkőzésükön pedig nem sokon múlt, hogy a Liquidet is. Mindent megváltoztatott volna, hogy ha 1-1 után a Furia le tudja zárni Mirage-t, de ezt pontosan tudta a Liquid is és nem engedtek a győzelemből. 15-11-re is vezettek a brazilok a decideren, onnan zárkóztak vissza NAFék, akik végül hosszabbításban nyerték meg a pályát és azzal együtt a meccset is.

Egyszerre volt remek és szomorú látni a Furia játék a csoportban. Remek volt, mert tényleg mindent beleadtak, tényleg parádésan játszottak még felemás felállással is, de szomorú is volt, hiszen ki tudja mire lett volna képes ez a csapat, ha guerri helyett játszani tud drop vagy akár honda?

Az ESL Pro League D csoportjának végeredménye

  • Gambit (továbbjutott)
  • Liquid (továbbjutott)
  • NiP (továbbjutott)
  • Entropiq (kiesett)
  • Furia (kiesett)
  • TeamOne (kiesett)

Így sajnos kiestek a brazilok, 6 ponttal nem jutottak tovább a rájátszásba, aminek leginkább a NiP örült. A Furia vs Liquid meccs végkimenetele a NiP sorsáról döntött, akik így ott lehetnek a rájátszásban, bár a csoport kör alapján, bőven van mitől félniük.
Egy napos szünetet tart ma az ESL Pro League, holnaptól viszont kezdődik a rájátszás! Minden nap a profi CS:GO-é lesz a főszerep, egészen vasárnapig, amikor már a Bo5-ös döntő játékosainak szurkolhatunk majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!