Megtörte az átkot a SINNERS, megnyerték a V4FSF európai selejtezőjét

Megtörte az átkot a SINNERS, megnyerték a V4FSF európai selejtezőjét

Véglegessé vált a V4FSF International Online Cup mezőnye.

Nem könnyű a feltörekvő csapatok élete, sokszor két szék közé ülnek adott versenyen vagy az aktuális szezonban. Nincsenek még a legjobbak között, így nem sokszor kapnak direkt míghívásokat a legnagyobb versenyekre, a nyílt kvalikon elindulni pedig mindig rizikós. Lehet bármennyire is jó egy csapat, a nyílt selejtezőkön vannak a legnagyobb meglepetések, ez már szinte törvényszerű a CS:GO-ban.

Tökéletes példa erre a cseh SINNERS is, akik hosszú hónapok kitartó munkája árán kerültek be a HLTV legjobb 30, majd a legjobb 20 csapata közé. Sok szép győzelem van a hátuk mögött, de a nyílt selejtezőkön valahogy mindig elbuktak. El is könyvelték maguknak, hogy rajtuk egy átok ül és történjen bármi, nyílt selejtezőt egyszerűen nem tudnak nyerni.

A 2021-es V4 Futures Sports Festival nyílt európai selejtezőjén is elindult a csapat és az elején úgy tűnt, hogy most is lecsap az átok. Az első néhány, a papírforma alapján kötelező győzelemnek mondható meccsen meglehetősen nehéz dolguk volt. Már az első meccsük, a StormWolves elleni Mirage is szorosra sikeredett. 6-12-ről kellett megfordítaniuk a mérkőzést, ami 10 zsinórban betámadott körrel sikerült is és végül 16-12-re nyerték meg első meccsüket a selejtezőben.

Nem volt könnyebb a következő összecsapásuk sem,a  lengyel TPT ellen csak hosszabbításban nyertek 19-15-re. Az áttörést a török szupercsapat, az Eternal Fire elleni meccs hozta meg oskarék számára. Woxicék órási lendülettel indították be új csapatukat, a várt eredmények azonban elmaradnak, a hétvégén is mindössze 2 kört hoztak a SINNERS ellen és a kvali harmadik fordulója után már ki is estek.

A SINNERS viszont folytatta a menetelését, egészen a top 4-ig, ahol egy újabb frissen alakult, de veteránokból álló csapat, a South volt az ellenfelük. Ismét nehéz meccs előtt álltak a csehek, akiket egy pályán, Vertigón meg is szorongattak. A SINNERS saját pályáján nem rossz 13 kört hozni, de ez már a meccs második helyszíne volt. Mirage-t 8-16-os arányban elveszítették MSLék, így Vertigo után ők is búcsút intettek a kvalinak és a 2021-es V4FSF CS:GO bajnokságának is.

Erős, nagy esélyekkel induló csapatok hullottak el a selejtező alatt, a legnagyobb meglepetés azonban csak ezután következett. A döntőben, a továbbjutást érő helyért folytatott meccsen az Akuma volt oskarék ellenfele, akik a nap végére minta rossz szerverre tévedtek volna. 

Infernót 20-25 perc alatt lezavarta a SINNERS, 16-3-ra nyerték a pályát, ahol olyan merészen, olyan pimaszul játszottak, hogy az Akuma gyakorlatilag labdába sem tudott rúgni. Ugyanez volt a helyzet Mirage első felében is. A térfélcserét követően megjöttek azért az Akuma körök, voltak szép megmozdulásaik, de a SINNERST akkor már nem lehetett kizzökenteni.

2-0-ra nyerték a döntőt, ezzel nem csak megtörve az átkukat, de kivívva maguknak a jogok, hogy a V4FSF International Online Cupban játszanak. Nyolc csapat vág majd neki a küzdelemnek szeptember 15-én, a SINNERS pedig óriási esélyekkel indul a továbbjutásért. A legjobb négy kap majd helyett a 2021-es V4FSF 300.000 eurós díjazású offline versenyén, aminek ezúttal is Budapest ad majd otthont.

Szerinted kik lesznek az International Online Cup továbbjutói?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!