A legnagyobb meglepetéscsapatokkal folytatódik ma az ESL Pro League

A legnagyobb meglepetéscsapatokkal folytatódik ma az ESL Pro League

Szerinted kik lesznek a mai meccsek győztesei?

Mitagadás, láttunk már magabiztosabb győzelmeket a tegnapi NiP és Vitality meccsektől. Mindkét csapat túlélte az EPL 14. rájátszásának első napját, de ezzel a teljesítménnyel nagy gondban lesznek a következtő fordulóban, ahol már egy szinttel erősebb formában lévő csapatok ellen kell bizonyítaniuk.

A svéd többségű NiP a mouz csapatát fogadta, akik a csoportkör alapján talán jobb formában vannak, tegnap ez mégis kevés volt. Pedig már a vétók után is úgy tűnt, hogy a mousesports előnyben lehet, ha Ancientöt nem is játszák annyit, mint a NiP, de gyakorolnak rá az biztos, Vertigo és Inferno pedig jóval inkább a mouz felé lejtett. Legalábbis papíron.

A valóság ezzelszemben az volt, hogy bár Vertigot magabiztosan, 16-6-ra nyerték meg ropzék, Ancientön és Infernón a NiP irányította a játékot. Vertigo általában kötelező banja a NiP-nek, most mégis bentmaradt, de nem különösebben foglalkoztak vele. Tudták, hogy nincsenek tisztában a pályával, nem is erőltették meg magukat a körökkel, hiszen majd Infernón visszahozzák. Vissza is hozták! A mousesports sajnos megint egy mély szurdokba esett a pályán. Többször láttuk már, hogy néha elfelejtenek játszani a támadó térfélen és tegnap is hiába nyertek 8 kört CT-ben, egyetlen egy kört sem tudtak utána betámadni.

A Complexity és a Vitality összecsapásán sem voltak sokkal követhetőbbek az események. Mindkét csapatnak kellett 1-2 pofon, hogy felébredjenek. BlameFék 6-16-os arányban veszítették el saját pályájukat, Vertigót, majd utána 16-9-re nyerték meg az ellenfél választását Overpasst.

Ez volt az a pont, ahol lehetetlenné vált a decider, Mirage végeredményének megtippelése. Elképesztően inkonzisztens volt a játéka mindkét csapatnak, ami a beugróval játszó Complexity részéről érthető is lenne, de a Vitality oldaláról már nem. A franciák Mirage-on sem hazudtolták meg önmagukat, 10 körös előnyt dobtak el maguktól a második félidőben, miután végre nagy nehezen le tudták zárni a meccset.

Bár nyertek, a NiP és a Vitality sem lehet elégedett a győzelmével, főleg, hogy legközelebb az OG és a Gambit lesz az ellenfelük. A másik két negyeddöntőből még csak 1-1 csapatot ismerünk. A Na'Vit és a Heroicot, de hogy kik lesznek az ellenfeleik, az csak ma derül ki.

Az ESL Pro League magyar közvetítésének mai menetrendje:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted kik lesznek a mai meccsek győztesei?

  • 60 %
  • 0 %
  • 20 %
  • 20 %