ESL Pro League: Borult a papírforma az első negyeddöntőkön

Szerinted kik jutnak ma tovább a másik elődöntőbe?

Az összes e-sport játék közül talán a CS:GO az, ahol a legkevesebb kőbevésett metáról beszélhetünk. Néha ugyan vannak időszakok, amikor kiemelkedően népszerű egy-egy fegyver, de közel sem annyira változatos a meta, mint mondjuk egy MOBA játék esetében. Inkább hosszútávú változások vannak és azokat is a játékosok maguk alakítják, nem pedig egy Valve-tól érkező patch.

Gondoljunk példál bele abba, hogy néhány éve, 2016-2017-tel bezárólag, mennyivel hangsúlyosabb volt az egyéni játék, az egyéni teljesítmény. Mindenki a sztárjátékosok leigazolására törekedett, akik akkor tényleg egymaguk el is dönhették a meccseket. Ma már nagyobb hangsúlyt fektetnek a csapatmunkára, a tökéletes összhangra még akkor is, ha nyilván a mai napig ott vannak az olyan remek solo játékosok, mint NiKo. Egy jól összerakott, működő csapat viszont bármilyen sztárjátékost maga mögé utasít hosszútávon, pontosan ezt láttuk tegnap is az EPL negyeddöntőinek első felében.

Hiába van a NiP-nek egy device nevű játékosa, hiába lövi magát 40 fölé REZ, az OG sokkal jobban működött csapatszinten. A 2-0-tól sem voltak messze, de végül a NiP behúzta a saját pályáját. Utána viszont szemmel láthatóan nem volt válaszuk az OG játékára, ami abban csúcsosodott ki, hogy Dust2-n, a decideren mindössze 4 kört nyertek és LNZ, device valamint Plopski sem tudta magát 10 frag fölé lőni.

Az OG-nál is vannak persze játékosok, akik a számok alapján a fragek javarészét szállítják, de a legfontosabb, hogy nincs köztük lemaradó játékos, nincs hiba a csapatmunkában és ha kell, akkor együtt, közös erővel építenek ki előnyt, közös erővel indítják meg a felzárkózásukat, nem pedig egy adott sztárjátékos esetleges clutch helyzeteire alapozva.

Ugyanez volt a helyzet a Vitalityvel is, akik óriási meglepetést okoztak és ugyancsak remek csapatmunkával, már a vétó kvázi megnyerésével 2-0-ra verte a Gambitet. Ezzel a HLTV top 2 CIS alakulat ki is esett, a franciák viszont már az elődöntőben vannak és az OG elleni meccsükre készülhetnek.

A másik elődöntőben még üresek a helyek, azokról majd a mai negyeddöntők döntenek.

Az EPL mai menetrendje:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted kik jutnak ma tovább a másik elődöntőbe?

  • 29 %
  • 57 %
  • 14 %
  • 0 %