1,2 millió dollárt ért a Na'Vinak a legújabb bajnoki címük

1,2 millió dollárt ért a Na'Vinak a legújabb bajnoki címük

Egy érezelmi hullámvasúttal felérő döntő után lett ESL Pro League bajnok a Na'Vi!

Furcsa csapat a Na'Vi. Hosszú évek óta követjük már őket, óriási rajongó bázisuk van, évről évre a legjobbak között vannak, egy aprócska lépéssel mégis mindig lemaradtak. A Natus Vincere tényleg mindig  a legjobb CS:GO csapatok közé tartozott, de már-már rájuk aggadhattuk volna az örök második nevet. Rengeteg döntőt buktak el az évek alatt és bár szépen felívelő pályán vannak már hónapok óta, két fontos győzelem még hiányzott a listájukról.

Sosem nyertek még Majort például. Háromszor is eljutottak a Counter-Strike legrangosabb versenyének a döntőjéig, de azokban mindháromszor kikaptak. 2018-ban az Astralis, 2016-ban az LG, 2015-ben pedig az EnVyUs állta útjukat. Hasonló a helyzet az ESL Pro League-gel is, 14 évadnyi verseny alatt EPL-t sem sikerül még nyerniünk. Egészen tegnapig.

A Vitality francia játékosait fogadták a 14. szezon döntőjében és bár mondhatni a papírforma érvényesült, ha minden meccsen ez lenne a papírforma, nem lennének unalmas CS:GO mérkőzések. Már a vétóknál izgalmas volt a mérkőzés, miért hagyta negyedik pályának Overpasst a Vitality, miért hagyták későre a Na'Vi leggyengébb pályáját, azt az Overpasst, ahol tudott, hogy sokan elkaphatják s1mple-éket? Megkaptuk a választ, azért mert hiába játszik sok Infernót a Na'Vi és hiába van közel 80%-os győzelmi arányuk a pályán, a franciák sokkal erősebbek rajta. 

Mindkét csapat behúzta a saját maga választotta pályákat, Dust2 a Na'Vi oldalán landolt, Infernón a Vitality volt sokkal erősebb, Nuke-on még mindig veretlenek electronicék, Overpasst pedig szintén könnyedén nyerte meg a Vitality. Ne essünk tévedésbe, bármennyire is magabiztosan kezdenek bele egy meccsbe a profik, számolnak azzal a lehetőséggel is, hogy mi van ha nem sikerül 3-0-ra legyőzni az ellenfelet és, hogy mi van ha egy hosszú meccs elé néznek. A Vitality is pontosan tudta, hogy Infernón el tudják kapni őket, míg valószínűleg Nuke-on például nem. Overpass pontosan azért maradt a mérkőzés negyedik pályája, mert a franciák itt akarták a leginkább megtörni a Na'Vit.

Ez volt az a pálya, ahol óriási fölénnyel akartak nyerni és ahonnan mentális előnnyel, jobb kedvvel, nagyobb bátorsággal fordulhattak a mindent eldöntő Mirage-ra. A hiba ott csúszott a gépezetbe, hogy ez a Na'Vi már nem az az érzelmes csapat, akik pár évvel ezelőtt voltak, akik hajlamosak voltak egy elveszített pálya után kétségbeesni és pánikolni.

Ez a Na'Vi felért a HLTV csúcsára és most már kimondhatjuk, hogy elkezdődött a Na'Vi éra. Nem verhetetlenek, a csoportkörben láttuk, hogy meg lehet lepni őket, de az esetek 99%-ában, a sorsdöntő meccseken tökéletes játszanak és nincs olyan csapat jelenleg a mezőnyben, aki megingathatná a magabiztosságukat.

Igazi őrült, izgalmas és a végletekig kiélezett decider volt Mirage. Bár az első félidő és a 10-5-ös Na'Vi vezetés azt sugalta, hogy s1mple és a haverok hamarosan pontot tesznek a meccs végére, shoxék még foggal-körömmel küzdöttek a győzelemért. A második félidőben folyamatosan oda-vissza pattogott a labda, egy kör a Na'Vi-nak egy kör a Vitalitynek. Végig a kiegyenlítéstől egy karnyújtásnyira játszottak ZywOoék, de elérni sosem tudták azt.

Végül egy 30 körös, rendkívül izgalmas, rendkívül profi és szép játékot hozó Mirage után a Na'Vi játékosai ugarhattak ki a bőrükből örömükben, 16-14-re nyeték az utolsó pályát és 3-2-re az ESL Pro League 14. szezonjának döntőjét. Ezzel ráadásul sem csak EPL, de Intel Grand Slam bajnokok is lettek.

Extra 1 millió dollárral gazdagodtak így, de ami talán a legfontosabb, hogy újra megmutatták a CS:GO világnak, hogy jelenleg nincs ellenfelük a mezőnyben és joggal pályáznak az őszi Major torna bajnoki címére is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

borítókép: twitter.com/ESLCS

Kövess Minket!