Life is Strange: True Colors - Színek, emlékek, szerelmek

Life is Strange: True Colors - Színek, emlékek, szerelmek

A Life is Strange sorozat még mindig egy üde színfoltja az egyre nagyobb gaming világnak, a True Colors nem okoz csalódást a rajongók számára.

Vannak azok a játékok, amelyek az utolsó képkocka eltűnése után máris a feledés homályába vesznek, és van a Life is Strange sorozat. A Dontnod Entertainment 2015-ben egy lehetetlen feladatot vállalt magára, ugyanis megpróbálták megreformálni a kalandjátékok műfaját. A rengeteg kritikai és közönségtől kapott díj, a hatalmas eladási számok, valamint a gamer közösségen belüli kultusz kiépülése tökéletesen mutatja, hogy sikeresen teljesítették a próbát, amit maguk elé állítottak. Hat és fél év telt azóta, hogy Max Caulfield megérkezett a képernyőkre, így joggal merülhet fel a kérdés bennetek: tényleg szükség van egy Alex Chenre, aki a Life is Strange: True Colorsben szeretné a világot egy jobb hellyé tenni? Ha elolvassátok az alábbiakat, akkor talán megfogalmazódhat bennetek az összetett válasz.

A válasz első része, avagy a játék mögött megbújó technológia: Ugyanaz, de mégis más

A fejlesztést a Deck Nine csapata vállalta magára, akik korábban már bizonyítottak a Life is Strange: Before the Stormmal, valamint az ő kezeik között készül jelenleg 2022-es megjelnési dátummal a Life is Strange Remastered Collection. Ezekből már leszűrhetitek, hogy óriási grafikai újításokra nem érdemes készülni, ahogy a játékmenet sem változott igazán érdemben. Továbbra is a legfontosabb feladataid közé tartozik a különöböző tárgyak és események megfigyelése, abból a következtetések leszűrése, majd a dialógusokon keresztüli felhasználása ezeknek az extra információknak. Bugok és anomáliák nem ütik fel a fejüket már az első verzióban sem, így ki lehet jelenteni, hogy remek munkát végeztek a tesztelők.

A válasz második része, avagy az atmoszféra: Lenyűgöző és magával ragadó

A cselekmény fő szálát belehelyezték egy Coloradó állami kisvárosba, Haven Springbe. A bányászatból élő helyiek egy valódi hegyi paradicsomot építettek fel, ahol minden él, minden virágzik és minden beszippant. Elképesztően hangulatos lett a település, amely az első percekben már megmelengeti a rajongók szívét. A szem által érzékelhető impulzusok mellett óriási erőssége volt a Life is Strange sorozatnak a hangok és zenék kavalkádja. Mindenki legnagyobb megkönnyebbülésére ebből egyetlen hangjegyet sem engedett a Deck Nine, ugyanis fülbemászó dallamokkal megtöltöttek minden fontosabb pillanatot.

A válasz harmadik része, a főszereplő karaktere: Mérföldkőhöz érkezett a sorozat

Max Caulfield, Chloe Price és Sean Diaz végre sikerült az íróknak egy olyan protagonistát megalkotni, aki tényleg az események középpontjába kerül. Az előző részekben mindig volt egy másik személy (Chloe, Rachel, Daniel), aki ellopta a rivaldafényt. Alex Chen már az első perctől irányítja az eseményeket, az ő döntésein és szó szerint szemüvegén keresztül ismerhetitek meg Haven Springs lakosait, merülhettek el a múlt rejtelmeiben, fedezhetitek fel önmagatokat. 

A válasz negyedik része, a csavaroktól hemzsegő történet: Szigorúan spoilermentesen

Az öt epizódos struktúra ezúttal sem változott, azonban már rögtön egy olyan csavarral ér véget az első felvonás, hogy nem lehet spoilermentesen írni a történésekről. A cselekmény bár több ponton kiszámítható, ettől függetlenül jól keretbe foglalja a Side A-től Side B-ig, avagy az elsőtől az utolsó fejezetig terjedő események sorozatát. Megjelnnek a skandináv krimikre jellemző fogások, amely a mai trendeknek teljesen megfelelthető alapként szolgál. Mivel a játékidő ezúttal sem lett túlságosan terjengő, ezért nem lehet elvárni azt, hogy számos rétege legyen a történetnek, de amit az írók szerettek volna elmondani, az sikerült.

Összegezésre készülj!

A témaválasztás miatt nem tud annyira provokatív lenni, mint volt az első és a második rész, de minőségben képes felérni a nagy elődökhöz. Sőt ki lehet jelenteni, hogy összességében a sorozat zászlóshajójának számító Life is Strange-en kívül képes maga mögé utasítani mind a Before the Stormot, mind a Life is Strange 2-t. Egy nyomokban klisés, de végig izgalmas kisvárosi thrillert kaptok a pénzetekért, amelyben Alex természetfeletti képességével utánajárhattok annak, hogy ami első ránézésre idillinek tűnik, a valósában csak látszatként szolgál.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

(Képek és borítókép: Square Enix)

Kövess Minket!



Te játszottál már valaha Life is Strange játékkal?