nexa: A G2 még

nexa: A G2 még "nyaralási módban" volt az EPL-en

A G2 ma kezdi el menetelését a BLAST Premier Fall B-csoportjában, ezért nexát faggatta a HLTV az EPL-es 0-5-ről, valamint a mostani felkészülésükről.

A szezon első fele úgy ért véget Kölnben a G2 számára, hogy döntőt játszottak a Na'Vi ellen Kölnben, és ennek köszönhetően mindenki elkönyvelte őket a következő nagy kihívóként, ami a formájuk alapján teljesen jogos volt. Éppen ezért lepett meg mindenkit az, hogy a nyári szünet után egy botrányos 0-5-ös csoportkörrel kezdik meg az év második felét az EPL 14. szezonjában. Ez a teljesítmény annyira rossz volt tőlük, hogy rögtön elindultak a spekulációk, a rajongók felelőst akartak találni, a G2 viszont egyelőre kitart a játékoskerete mellett, és változás nélkül vágnak bele a ma induló BLAST Premier Fall B-csoportba.

A G2 mellett a NIP, a BIG és az MIBR játszik egy csoportban, a cél pedig, hogy a legjobb kettő közé érjenek, ami egyenes utat jelentene a verseny rájátszásába. Arról, hogy milyen kilátásai vannak a G2-nak egy ilyen felemás négyes között az irányító, nexa, beszélt a HLTV-nek adott interjúban - ebből szemléztünk.

Először arról kérdezték nexát, hogy mi történt az EPL-ben, miért nem nyertek még meccset a nyári szünet óta. Nexa szerint "nem álltunk még készen játszani, még nyaralási módban voltunk", és azt hitték, hogy a kölni formájuk folytatódni fog, de nem így történt, "mindenki aludt még, ez az eredménye annak, hogy nem bootcampeltünk". Ez a felkészületlenség mind egyénileg, mind a csapat kommunikációja szintjén megjelent a játékukban, a tanulság pedig, hogy "a nyári szünet végeztével nem lehet csak úgy megnyomni egy kapcsolót, hogy akkor most a barátnőddel a tengerparton nyaralásból hirtelen szuperkompetitív legyél".

A második kérdés a G2 T-oldalára vonatkozott, pontosabban annak hiányosságaira. Nexa szerint a problémát a kommunikáció és annak sebessége okozta, szerinte "egy rendes defaultot nem tudtunk végrehajtani, nem ment a kommunikáció, nagyon lassan csináltunk mindent, és előre meghatározott stratégiákra kellett hagyatkoznunk, amivel nem lehet manapság top csapatokat megverni". Ezt a gondolatot folytatva azt mondta, hogy "lékek voltak mindenhol, és próbáltuk beragasztani őket, mindent a helyére tenni rövid idő alatt, de nem jött össze".

Az EPL-es vereség után egyértelmű volt, hogy bootcampre van szükségük, ez meg is történt. Nexa szerint elég jól sikerült a felkészülésük a BLAST Premier Fall előtt, mindenki újra formában van, és "sikerült felkapcsolni" a játékosokat. Ezt követően a kérdés arra irányult, hogy történt-e bármilyen jelentősebb változás a bootcamp alatt a csapatdinamikában, amire nexa nemmel felelt. "Ha elég ideje követed a G2-t, akkor tudod, hogy néhány havonta változtatunk néhány dolgon, de ezeket nekem kell tudni, ti pedig látni fogjátok majd a szerveren" - zárta rövidre a kérdést nexa.
Az interjú vége felé a BLASTos csoportjukról értekezett a játékos. Ebből kiderült, hogy magukat tartják esélyesnek a győzelemre, bár kicsit még ott motoszkál a G2 játékosainak a fejében az EPL-es mutatványuk, szóval nem becsülnek alá senkit. Az MIBR a csoport egyértelműen leggyengébb tagja - pont a G2 játszik nyitómeccset ma ellenük -, de nexa óva intett, hogy vigyázni kell velük is, mert "manapság, még ha csak az MIBR-ról is van szó egy-két beugróval, akkor is nyerhetnek meccset". A csoport másik két tagja a NIP és a BIG, nexa pedig jobban aggódik utóbbi miatt, mert sokkal taktikusabb csapat, jobb a felkészülésük, míg devicékat kiszámíthatóbbnak tartja.

A BLAST Premier Fall B-csoportjának mérkőzéseit élőben követhetitek az Esport1TV-n.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!