Hirdetés

LoL: 10 érdekesség a 2021-es Worlds csapatairól és játékosairól

Érdemes lesz magyar nyelven követni a 2021-es League of Legends világbajnokságot, rengeteg különleges együttes és játékos vesz majd részt az év legnagyobb LoL-os eseményén.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

EsportGuru Podcast

Az EsportGuru podcastek 55. része

Hirdetés

2021. október 5-én Izlandon rajtol el az idei év legfontosabb és legnagyobb League of Legends tornája, a Worlds. A play-in küzdelmei után a csoportkörökben, majd az egyenes kieséses szakaszban szurkolhattok kedvenceiteknek. Minden összecsapást magyar nyelven élvezhettek majd, sőt holnap a Worlds csoportjainak kihúzását is nézhetitek magyar kommentárral az esport2tv Twitch csatornán. Az alábbiakban 10, az egyes régiók nyári szezonjából válogatott érdekességgel hangolódhattok a hatalmas mérkőzésekre.

Legdominánsabb csapat - PSG Talon

A PCS régiót uralta a főtáblára bejutott PSG Talon. A mérkőzéseik 85,3%-át megnyerték, miközben a K/D arányuk 2,1-es értékig kúszott fel. A második helyen a Galatasaray Esports zárt, akik 84%-os győzelmi aránnyal uralták a török ligát. A bronzérmet a DetonatioN FocusMe, a japán bajnokság első helyezettje szerezte meg ezen a listán.

Legkevésbé domináns csapat - Hanwha Life eSports

Hiába Chovy és Deft, a HLE egyedüliként az egész Worlds mezőnyéből 45,5%-os győzelmi aránnyal, azaz negatív mutatóval zárt. Bár ott lesznek a Worldsön, mint az LCK 4. seedje, a percenként megszerzett aranyban szintén mínuszos mutatót (-12) tudtak felmutatni a nyári spliten.

Legvéresebb együttes - Galatasaray Esports

A TR bajnokcsapata átlagosan 18,3 gyilkosságot szerzett meccsenként, de nem sokkal marad el tőlük a PSG Talon sem. A PCS koronázott királya 18,1 killt söpört be, a harmadik helyet megcsípő brazil RED Canids 17,9-et.

Legkevésbé véres csapat - T1

Faker vezetésével mindössze 12,3 kill került fel a T1 neve mellé, de nem igazán ment bele az adok-kapokba a Hanwha Life eSports em. Ők 12,4 killel gazdagodtak meccsenként, az amerikai Team Liquid 12,8-del, ami a harmadik helyre volt elég.

Leggyorsabb meccsek - PSG Talon

Minden PSG meccsen pörögtek az események, azonban ezeket az összecsapásokat csak 30 perc 22 másodpercig élvezhették átlagban a szurkolók. Az orosz régióban diadalmaskodó Unicorns of Love sem kímélte általában ellenfelét, 30 perc 34 másodperc alatt befejezte a mérkőzéseit. A bronzérmet a 2019-es világbajnok, a FunPlus Phoenix csípte meg 30 perc 45 másodperces átlagos meccshosszal.

Legmagasabb KDA - Unified (PSG Talon)

Hárman végeztek a Worlds játékosai közül 10 feletti gyilkosság-halál-támogatás mutatóval. Unified 10,7-del zárt az élen, Aria (DFM) 10,4-del a második helynek örülhetett, a dobogó legalsó fokára Bolulu (GS) 10,1-es KDA-val állhat fel.

Legjobban farmoló játékos - Ruler (GEN)

A koreai legenda egyedüliként tudta 10 fölé tornázni a cs/perc mutatóját. 10,1-nél megállt végül a számláló, de az első helyhez ez is elég volt. Másodikként Gumayusi (T1) zárt 9,9-del, a harmadik helyre ShowMaker (DK) ért oda 9,7-es mutatóval, így ő volt a legjobb mides ebben a kategóriában.

Legtöbb szólóban megszerzett gyilkosság - Adam (FNC)

Az LPL adatait ebben a kategóriában nem lehet elérni, ennek ellenére elképesztő, amit az LEC újonca letett a nyári szezonban az asztalra. Adam 28 killt söpört be egyedül, Canna (T1) 27-et, Jenkins (TL) 26-ot.

Legtöbb gyilkosságban vett részt - yoHan (HLE)

Bár KDA-ban a leggyengébb volt a jungler (2,1), átlagosan 81,3%-ban ott volt a killeknél. Steam (DFM) 75,3%-kal a másodikként, Doinb (FPX) 74,1%-kal harmadikként zárta ezt a listát.

Legtöbb sebzést kiosztó - Unified (PSG Talon)

Folyamatosan rettegniük kellett az ellenfeleknek, ha Unified feltűnt egy-egy csapatharcban. A PCS bajnokának lövésze 638 sebzést osztott ki percenként, amivel megelőzte Vipert (EDG), akinek "csak" 635-öt sikerült. A kategória harmadik helyezettje GALA (RNG) 622-es D/M-mel.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Szerinted megvédi-e világbajnoki címét a DAMWON KIA?

Hirdetés
Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés