Hirdetés

Rohamtempóban nő a Gran Turismo hazai közösség

Vessünk most egy pillantást a GT Sport eddigi magyar vonatkozású statisztikai adataira, amely egy átfogó képet ad a hazai Gran Turismo közösségről. Az adatokat a Race Online Hungary által fejlesztett GTSH-Rank ranglistaportál biztosította.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

EsportGuru Podcast

Az EsportGuru podcastek 55. része

Hirdetés

Lassan már a nyakunkon a Gran Turismo széria legújabb epizódjának megjelenése, de már az eddigi részek is egyre több és több virtuális benzingőz rajongót gyűjtöttek maguk köré. Nézzük most át kicsit a magyar mezőnyt, mert bizony itthon is szép számmal akadnak GT rajongók.

A mai napig összesen 69031 regisztrált magyar felhasználói fiók található a Polyphony Digital szerverein. Ez a szám az egy felhasználóhoz kapcsolt több account figyelembevételével hozzávetőlegesen 61000 magyar felhasználót jelent, amiből 2221 kizárólag a béta verzióban volt használatos. 

A heti szinten aktív játékosok 8517 főt tesznek ki az összes regisztrált felhasználók közül. A magyarok közül összesen 11623-an próbálták ki a GT Sport kompetitív részét a „Sport Mode”-ot, amiben a „Daily Race” és az FIA versenyek is megtalálhatóak. Ezen szekció aktív, heti átlagversenyzőinek a száma 375 fő. A „Daily Race”-re szűkítve 424 fő a heti átlag, ami egy folyamatosan emelkedő tendenciát mutat.
A Gran Turismo Sportban a versenyzői besorolások az úgynevezett „Driver Rating” pontok alapján vannak meghatározva. Ezen szintek az „E”, „D”, „C”, „B”,  „A”, és „A+” kategóriák.

Az „A+” a legmagasabb elérhető szint (amely a DR pontszámokat veszi alapul). Ezen szintet itthon 82 játékos érte el, míg az ”A”-ban 199, a „B”-ben 1122, a „C”-ben 1272 és a „D”-ben 3398 fő található. A versenyzői szintekhez tartozik még a „Sportsmanship Rating”, amely a sportszerűségi mutatója a játéknak. A veszélyes vezetés mint pl. az ütközések, vagy pályaelhagyások csökkentik ezen pontértéket. Itt a legmagasabb elérhető szint az „S” kategória, amivel jelenleg 2778 játékos rendelkezik. Az „A” szinten 952, a „B”-n 62655 (ez az indulószint minden játékosnál), a „C”-n 1919, a „D” szinten pedig kereken 400 fő található. Érdekesség még, hogy a játék „Campaign Mode” részét 3301-en teljesítették 100%-ban.

Összességében elmondható, hogy a GT Sport megduplázta a GT6-ban regisztrált magyar felhasználói közösséget, amivel messze a legaktívabb szimulátoros platform itthon, és ami természetesen párhuzamban van a PlayStation 4 hazai eladási statisztikájával is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés