Valódi francia hősről mintázták a CS:GO egyik legújabb karakterét

Valódi francia hősről mintázták a CS:GO egyik legújabb karakterét

Három éve elhunyt francia katona és csendőrtisztről emlékezett meg a Valve.

Sokszor észre sem vesszük, de a Valve mindig elrejt egy kis easteregget a CS:GO-ban, sokszor egyfajta megemlékezést vagy tisztelgést adott személyek előtt. Az Engage nevű pályán például a 2018-ban elhunyt észak-amerikai CS:GO streamer,  Trevor "McSkillet" Heitmann logóját láthatjuk, a Broken Fang Operation SWAT | Cmdr. Mae "Dead Cold" Jamison nevű karaktere pedig Mae C. Jemison előt tiszteleg, aki a világ első női afroamerikai űrhajósa.
Az új Operation, a Riptide pedig egy három éve elhunyt francia katonának állít emléket. Arnaud Beltrame francia katona és csendőrtiszt volt, aki 2018-ban életét veszítette szolgálat közben. A trèbesi terrortámadásként elhíresült esett során fegyveres támadó ejtett túszul több embert is egy bevásárlóközpontban. Arnaud Beltrame nyolc embert menekített meg azzal, hogy cserébe magát ajánlotta fel a túszejtőnek. A helyszínre érkező speciális erők később ártalmatlanították a támadót, de Beltrame is megsebesült, sérüléseibe pedig kórházbaszállítása után belehalt.

Emmanuel Macron francia államfő posztumusz ezredessé léptetette elő, hőstettért a legmagasabb francia kitüntetést, a Francia Köztársaság Becsületrendjét is megkapta. Róla mintázták az új karakterskinek egyikét, Gendarmerie Nationale Officer Jacques Beltramot, akinek rövid leírása egyértelműen Arnaud Beltrame hőstettére utal.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!