LoL: Kirobbant a botrány egy félresikerült copypasta miatt

LoL: Kirobbant a botrány egy félresikerült copypasta miatt

A Riot Games csapatában valaki rányomott egy gombra, amire nagyon nem kellett volna, ennek köszönhetően a közösségen belül máris kirobbant a Worlds 2021 első botránya.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét lehetőségetek lesz arra, hogy a Riot Games és a Lolesports közös játékában megtippeljétek a 2021-es világbajnokság csoportköreinek és rájátszásának eredményeit, valamint extra pontokért a végső győztest is kiválaszthatjátok. A Pick'em névre keresztelt felület egyelőre még nem érhető el teljes funkciójában, azonban az indokolás ehhez az átmeneti jelenséghez meglepően furcsára sikeredett. Azóta már orvosolták a bicskanyitogató szövegezést, valamint elárulták, hogy mi történt a háttérben, ami a botrány kirobbanásához vezetett.

Mi állt a Riot Games hivatalos szövegében, ami kiverte a biztosítékot gyakorlatilag mindenkinél?

"Gyere vissza október 10-én, és add le tippeid a csoportkörökre! Jelenleg a Play-in szakasz zajlik, de mi nem támogatjuk ezt a fiesztát. Dőlj hátra, pihenj, szedd össze a csapatod a nagy show előkészületei alatt."

A LoL közösség ismert és kevésbé ismert tagjai azonnal rárepültek erre a fogalmazásra, nem kímélték azt, aki megírta és kiengedte a hivatalos oldalra ezeket a sorokat.

A Riot Games gyorsan reagált az esetre, leszedték a problémás mondatokat, valamint kiadtak egy hivatalos közleményt.

Luke Cudney elárulta, hogy egy helykitöltő copypasta volt az egész szöveg, amit egy ironikus viccként írt az egyik tagja a csapatnak. Véletlenül tették élesre ezt az egész részt, ami összességében arra utalt, hogy a Play-in szakaszt nem támogatja a Pick'em, ami frusztrálja a minijátékon dolgozó csapatot. A Riot Games egyik ágazati igazgatója hozzátette, hogy a hirtelen jött átszervezések, a technikai kihívások és az egyéb hátráltató eszközök együttesen vezettek oda, hogy döntsenek a Play-in elhagyása mellett, hiába imádják a világbajnokság ezen fejezetét.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!



Te játszottál már a Pick'emben a korábbi években?